Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дунав с успех срещу Царско село, ще играе бараж с Монтана

Първа професионална футболна лига
Снимка: БФС

Отборът на Дунав Русе спечели с 1:0 срещу Царско село и си осигури второто място в групата на изпадащите от плейофите на първа професионална футболна лига. Така русенци си осигуриха бараж за оставане срещу третия от Втора лига - Монтана, с който ще се срещне в петък. Загубата изпрати Царско село на бараж срещу втория от Втора лига - Септември. Мачът е насрочен за събота. 

Дунав бе по-активният отбор в атака през първото полувреме и в 23-та минута бе много близо до гол, но Свилен Щерев не се възползва от грешката в защитата на гостите и удари напречната греда. Това положение бе последвано от още две, но вратарят на гостите Михаил Иванов спаси опасни удари на Петко Цанков и Диян Димов.

Дунав натискаше и през втората част, но на нападателите в светло синьо им липсваше точност в завършващия удар до преполовяването на полувремето. Така се стигна и до най-чистата ситуация в 72-та минута, когато Фернандо Кавалканте получи топката на отлична позиция, но и той не успя да уцели вратата на Михаил Иванов.

Дунав в крайна сметка стигна до заслужена победа с гол в 89-та минута. Мерт Тасим центрира ниско от лявото крило и резервата Григор Долапчиев засече топката на близка греда, изпращайки я в мрежата на гостите за крайното 1:0.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!