Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси се утвърди на третото място в Англия след минимален успех над Норич

Челси - Норич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистите на Челси надиграха състава на Норич с 1:0 в мач от 36-ия кръг на английската Висша лига и уверено бранят третата си позиция в класирането, като имат 4 точки аванс пред преследвачите Лестър и Манчестър Юнайтед. Изпадналият Норич продължава на последното 20-о място с едва 21 точки. Единственият гол в срещата отбеляза французинът Оливие Жиру с глава в края на първата част. В последните две срещи до края на първенството, лондончани ще гостуват на новия шампион Ливърпул идната сряда, а пет дни след това приключват кампанията с домакинство на Уувърхемптън.

През първото полувреме Челси владееше инициативата, търсеше гола, който да внесе необходимото спокойствие в редиците на момчетата, водени от Антонио Конте. Множество пропуски на Аспиликуета, Вилиан, Пулишич и Жиру обаче не позволиха на домакините да вкарат до самия край на полувремето. Точно тогава - в добавеното време на първата част, Пулишич центрира в наказателното поле на гостите, там непокрит остана Жиру, който с глава преодоля вратаря Крул - 1:0.

Началото на втората част бе за гостите от Норич, които опитаха да демонстрират активност и да владеят и задържат топката по-дълго време, но до сериозни възможности за гол във вратата на лондончани така и не се стигна. Постепенно и тази активност намаля, а Челси търсеше втори гол, с който на практика да реши крайния изход от срещата, но нови пропуски пред вратата на изпадналия от Висшата лига тим на Норич запазиха резултата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна