Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ и ОП прогнозират отхвърляне на вота на недоверие, който БСП ще внесе

| обновено на 15.07.20 в 12:30
Валери Симеонов и Менда Стоянова
Снимка: БГНЕС

В 13 ч. ПГ на БСП ще внесе в парламента петия вот на недоверие към правителството на Борисов.

От ГЕРБ и Обединени патриоти прогнозираха, че поредният вот на недоверие ще бъде отхвърлен. Коментарите са на Менда Стоянова от ГЕРБ и Валери Симеонов от Обединените патриоти:

“Това ѝ е работа на опозицията, това е един от инструментите на демокрацията и на опозицията да внася вотове на недоверие. Днес ще видим мотивите, вероятно другата седмица ще го обсъдим и ще стане ясно дали този пореден вот за пореден път няма да мине, убедена съм“, каза Менда Стоянова.

“Вот на недоверие, да го внасят, имат право. Парламентарно представена сила в опозиция иска вот на недоверие, има основания да иска – ще го гласуваме и ще го отхвърлим“.

Парламентарната група на ДПС все още не е решила дали ще подкрепи вота на недоверие, който БСП внася в Народното събрание. Преди началото на заседанието на парламента депутатът Джейхан Ибрямов коментира:

"Ще имаме заседание на парламентарната група. Обстойно ще обсъдим мотивите, които са изложени във вота на недоверие и ще вземем решение като парламентарна група. Такава е практиката ни. Нека да оставим това, което се случи, на компетентните органи, тъй като всички станахме свидетели, явно има провокатори, това, което излезе в медиите, предполагам, компетентните органи, МВР и Прокуратурата ще излязат с някакво становище".

БСП не очаква подкрепа на ДПС, заяви депутатът Александър Симов:

“Аз мисля, че ДПС ще си подкрепи ГЕРБ, както винаги досега“.

"Всеки протест не може да бъде контролиран, идват хора, които се опитват да ескалират процеса, но не смятам, че това дискрeдитира исканията на хората, а и честно казано, някой път започвам да подозирам, че властта има нужда от такива провокатори, за да може да се опита да изкриви спонтанното искане на хората навън - не смятам, че ще се получи".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени