Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Pixabay

В Северна Македония започнаха десетите парламентарни избори, съобщава вестник "Слободен печат". Тези избори се различават от провежданите досега в страната, защото бяха организирани на фона на пандемията от коронавируса и бяха разделени в три изборни дни.

В първите два гласуваха гражданите от рисковите групи и затворниците, а днес е главният ден от вота. Днешният изборен ден ще продължи два часа по-дълго от обикновено и е неработен, отбелязва изданието. Гласоподавателите могат да избират между 15 политически партии и коалиции.

Президентът на Косово Хашим Тачи ще бъде разпитан за трети пореден ден от Специализираната прокуратура в Хага заради обвиненията във военни престъпления, които той отрича, пише косовското издание “Газета Експрес“.Тачи беше политически представител на Армията за освобождение на Косово, която участва във войната срещу сръбските сили през 1998-1999 година.

Ако маските станат задължителни, когато случаите на Covid намаляват, те ще са с нас години наред, пише в редакционен материал в. "Дейли телеграф" във връзка с плановете на британското правителство да направи задължително носенето на предпазни маски на всички обществени места, включително в офисите и на други работни места.

Пандемията изглежда стихва и по тази причина правителството сега насърчава хората да излизат навън и да се срещат с други хора, да възобновят хотелиерския бизнес и да спрат да работят дистанционно.

Изненадващо е защо министрите избират точно този момент, за да направят задължително носенето на маски в магазините, след като не въведоха подобно задължение по време на пика на случаите на заразяване, обобщава британският всекидневник. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна