Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Всяко ястие се превръща в кулинарен шедьовър с щипка любов", обясняват младите кулинари Лора и Стоян

Стоян и Лора стават телевизионен екип преди 10 години и до момента са заснели над 2000 епизода с 5500 рецепти в предаването „Бон Апети“.

Лора Найденова е родена в София и завършва Софийската професионална гимназия по туризъм. Специализира във Франция, Италия, Германия и Испания.

Стоян Сейменски е роден в Пловдив. Завършил е Технически колеж „Джон Атанасов“ и Университета по хранителни технологии в Пловдив. Бивш футболист на „Ботев"   (Пловдив).

Животът му и до днес е свързан с професионалното готвене.

С Лора ги среща черпакът, обичат да пътешестват заедно със своите семейства.

Събират в книги своите непоказани рецепти.

Всеки от тях има своята страст – той  риболов, тя катери върхове.

Кой е любимият ти вкус?

„Не си падам по сладкото, по скоро предпочитам солените ястия“ – Стоян

„ Моят любим вкус е вкуса на разнообразието“ – Лора

На каква музика обичаш да готвиш?

„Зависи от настроението, много често готвя на Металика“ – Стоян

„На моменти съм, всичко е въпрос на настроение, обичам класическата музика“ – Лора

Всеки има своята страст, каква е твоята?

„Като изключим кулинарията, супер запалена съм по пътешествията, влюбена съм в природата“  – Лора

„Моята страст е кулинарията, имам и хобита, но те са свързани с храната , като цяло“ – Стоян

 Кое е ястието, което би накарало и най-големия песимист да се усмихне?

„Леле, това е ястието, което е сготвено с обич и близък човек “ –  Стоян

„Това е ястието, което е свързано с емоционалната обвързаност на човека“  –  Лора

Целия разговор на Евелина Белемезова с Лора и Стоян можете да чуете в звуковия файл:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени