Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички масови изяви за "Горешляците" в Банкя са отменени

Снимка: архив

От 15 юли по традиция се отбелязват Празниците на минералната вода, здравето и дълголетието "Горешляци" в Банкя. Тази година, обаче, са отменени всички масови изяви, които обикновено съпътстват празничните дни. 

Няма да се проведат добре познатите фолклорни изпълнение, автомобилният ретро парад няма да обиколи целия град. Отменят се и пленерът на художниците и срещата на дълголетниците.

След храмовия празник на църквата „Св. Кирик и Юлита“ и Празничната света литургия няма да бъде раздаван курбан

"След отварянето на Голямата балнеолечебница той ще излезе на нова по-висока орбита. Ние ще се постараем да превърнем дефекта в ефект. Спестените суми от нереализираните културни програми това лято ще пренасочим към някои акценти в цялостната естетическа визия на града и ще се постараем да го наситим с повече културно-историческа атмосфера с инициативи, които ще придадат добавена стойност. Ще се постараем да създадем нови знакови елементи от градската среда, която в нови по-добри времена да ни направи още по-красиво и желано място за туризъм и балнеоотдих, заяви кметът на Район "Банкя" Рангел Марков. 

Той призова жителите на града в трите дни на горешляците - 15, 16, 17 юли, да носят радостта в сърцата си и вдъхновението, че предстоят хубави дни, "за които тихо, почтено и всеотдайно работим".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна