Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летни занимания за децата в страната

Снимка: Архив

10-ата лятна академия за ученици от 1 до 12 клас, организирана от фондация "Заедно в час", ще се проведе тази година онлайн, предаде БТА.

Могат да участват ученици от цялата страна. Основна цел на академията е да повиши мотивацията за учене и да подобри подготовката по изучаваните предмети.

Днес е последен ден, в който деца в предучилищна възраст и гимназисти могат да кандидатстват с видеозаписи в инициативата "Зона за таланти" на Нов български университет.

Децата ще трябва да пресъздадат или разкажат любима басня, приказка или стихотворение, както и танц или любима песен.

Националната художествена академия в София отваря за 11-и път своята Лятна академия за деца и ученици. Предвидени са творчески ателиета.

В Плевен, за деца от 6 до 14 години, се предлагат игри на открито и ателиета по интереси.

В Каварна започва третата смяна от програмата "Плувно лято" за деца от първи до четвърти клас.

В регионалната библиотека в Шумен започват заниманията в клуб "Архитектурата като изкуство" за деца между 8 и 14 години.

Регионалният исторически музей предлага за ученици образователна програма с любопитни факти за историята на града, за емблематични места и личности.

До 20 август общинските администрации в Сливен и Ямбол приемат рисунки на ученици от първи до дванадесети клас по темата  "Обичам моя роден град". Всички творби ще участват в изложба.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!