Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Снимка: Pixabay

Световната здравна организация призова страните да се откажат от ново въвеждане на карантина в опит да спрат разпространението на Covid-19 поради възможното й социално и икономическо въздействие, пише “Дейли Телеграф“.

Ръководителят на звеното за извънредни болести на СЗО Мария ван Керхов заяви в интервю за вестника, че карантината трябва да бъде заменена с локализирани стратегии. По думите й, през следващите шест месеца не си струва да разчитаме на създаването на "безопасна и ефективна" ваксина.

"Коронавирусът. Дойде втората вълна", пише гръцкият "Та неа".

Тревога е обявена в Атина, Солун, Волос и Кавала, а правителството и националната служба за обществено здраве мобилизират всичките си сили.

"Елефтерос типос" също пише за "взрив на разпространението". Според изданието има предложения за ограничаване на работното време на баровете или дори за затварянето им заради наблюдаваното събиране на големи групи хора.

"Данас" и "Политика" съобщават, че стотина граждани са се събрали вчера пред Народната скупщина на Сърбия на протест, тъй като са недоволни от резултатите от проведените наскоро избори. Цел на протеста не е насилствено сваляне на властта, а анулиране на резултатите и нови избори.

Днес ще бъдат потвърдени мандатите на новите депутати, с което официално ще бъде учреден новият състав на Скупщината, а после депутатите ще положат клетва.

"Спейс Екс" върна астронавтите на земята в историческо приземяване", съобщава "Файненшъл таймс" по повод успешното приключване на мисията на Боб Бенкън и Дъг Хърли. Капсулата на космическия кораб "Драгън" се "приводни" контролирано в Мексиканския залив близо до Пенсакола, Флорида.

Частната компания на Илън Мъск се надява след този успешен пробен полет да изпрати до края на септември до Международната космическа станция трима американски астронавти, като НАСА ще плати за мястото на всеки от тях. В плановете на "Спейс Екс" е и още една мисия в началото на 2021 г.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна