Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезатели по ориентиране от 55 клуба на Купа "България" край Шумен

Награждаването при жените.
Снимка: БФО

Близо 900 ориентировачи от 55 клуба от страната и чужбина застанаха на старт в тридневните международни състезания за Национална купа "България" край Шумен. 

Турнирът се провежда за 44-и път и през тази година е най-масовото изпитания за сезона в рестартирания наскоро календар на Българската федерация по ориентиране. Всички стартове, заедно с предхождащото състезание "Шуменска крепост" преминаха под мотото "Български фестивал на ориентирането 2020"

Носител на трофея при мъжете стана Николай Димитров от "Браун Тим" (Велико Търново), следван само на 20 секунди от Иван Сираков от "Вариант 5" (Търговище). Двамата изпревариха в последния ден лидера от първите две изпитания Ивайло Каменаров от "Компас Крос" (Русе), който поради травма не можа да удържи шампионското си темпо.

При жените победителка е румънката Андра Сесилия Анхел от "Университатя" (Крайова), пред 18-годишната нова българска звезда Ясна Петрова от "Истрос" (Русе), а бронзът бе за Лиляна Гоцева от "Младост" (Благоевград). 

Участници, гости и зрители отбелязаха безупречната организация от страна на БФ ориентиране и СК по ориентиране "НСА - Сивен"
Календарът на федерацията продължава този уикенд с турнирите за Купа "Велинград" и за Приз "Страхил Паланов".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!