Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каляри назначи нов треньор и уволни спортния директор

Еузебио ди Франческо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Еузебио ди Франческо бе назначен за наставник на Каляри, като замени на поста Валтер Дзенга, чийто договор с клуба от Сардиния изтече след края на сезона в Серия "А". За последно Ди Франческо води Сампдория в началото на изминалия сезон, но бе уволнен след едва седем кръга, в които записа шест загуби.

Преди това Ди Франческо изгради своето треньорско име в Сасуоло, преди да поеме Рома и достигне до полуфиналите на Шампионската лига с "вълците".

"Ди Франческо е експерт и добре подготвен треньор, който дава точна идентичност на своите отбори. Той ще вложи всичките си качества и знания, за да допринесе за израстването на Каляри", обявиха от клуба, чиято собственост е Кирил Десподов, след подписването на договора.

Дзенга бе назначен за треньор на Каляри до края на сезона в началото на март, но трябваше да чака повече от три месеца за дебюта си заради пандемията от коронавирус, а след рестарта на кампанията записа три победи, четири равенства и шест загуби, а сардинци завършиха на 14-о място в крайното класиране.

В същото време спортният директор на клуба Марчело Карли бе освободен от клуба. Карли отговаряше за спортно-техническите дела при сардинците от април 2018 година. Именно Карли привлече Десподов в Каляри миналата година.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна