Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полиция проверява за нерегламентиран превоз на туристи към Рилските езера

Емил Димитров
Снимка: Кирил Фалин

Осигурено е полицейско присъствие при бариерата и при 4-километровия път, по който джипове карат нерегламентирано туристи и багажи към Седемте рилски езера, каза за БНР радио шефът на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Елиан Стамболийски.

Проблемът беше поставен в неделя от екоминистъра Емил Димитров, който на място установи драстичното нарушение - джипове без никакво разрешително и против всякакви правила за опазване на района на езерата извършват превози срещу 15 лева на човек.

През целия месец август ще има полицейско присъствие в курорта Паничище и по маршрутите, водещи към Седемте езера, каза ст. комисар Елиан Стамболийски:

„Ще сложат някаква друга бариера, която да е по-надеждна и да не позволява преминаването. Имаме срещи и с ДАИ, така че съвместно ще го отработим“.

Кметът на Сапарева баня Калин Гелев каза в интервю за медиите, че е провел съм среща с органите на МВР и на ДАИ относно нерегламентирания превоз на пътници.

Тази бариера е поставена още през 2013-2014 г. от общината. Контролът обаче трябва да го изпълнява държавните органи, каза Гелев. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна