Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Стратиева: Интересно ще ми бъде да участвам в рали Твърдица

В края на седмицата с рали "Твърдица- Елена" след продължително отлагане най-после ще стартира националния ни шампионат по автомобилизъм в тази дисциплина. Сред подалите заявените пилоти е и трикратната европейска шампионка при жените Екатерина Стратиева, която пред няколко седмици участва в състезание в Сърбия, но то не беше успешно след като отпадна още в първия етап.


„Не знам какво да кажа. Толкова пъти си говорихме за началото на сезона, кога и какво предстои. Всичко се проваля. В момента ме е страх да мисля за предстоящия уикенд и какво ще стане. В последният момент всичко може да се промени. В състезание с такъв формат не съм участвала. Аз съм към карала от първия етап, първите два-три километра до разклона и след това спускането надолу към Твърдица. Там с Румен Манолов имахме лош късмет с едно мостче, като в повечето случай не можехме да го минем. Очаквам в сливенската част да има фракция. Интересно ще ми бъде. Хубаво е, че ще има около 30 автомобила. Стартовият списък изглежда доста приличен", сподели специално за БНР Екатерина Стратиева.


За ралито в Сърбия:

„В Сърбия много бързо приключи всичко. Лош късмет или технически проблем, не знам. Изглеждаше все едно аз съм забравила как се кара. Просто се случи нещо и колата отказа да завие. Вече всичко с автомобила е наред. Надявам се за Твърдица да сме готови. Навигатор ще ми бъде Георги Аврамов, тъй като в Сърбия бях с Ангел Башкехайов“, допълни трикратната европейска шампионка при жените.

За европейското първенство:

„По отношение на европейския шампионат и рали Рим, няколко дни преди публикуването на стартовиге списъци  се наложи да откажем участие по лични причини. Бяхме се насочили към Латвия, но преценихме, че е доста рисковано. Взимаме предвид факта, че в България броя на заразените с вируса стават все повече. Отчитаме и ограниченията, които се налагат заради това. Оказва се, че там ще трябва да направим много PCR тестове. Трябва да сме постоянно под карантина. Рискът автомобила от България да стигне на време и шофьора да не се зарази е доста голям. За това заменихме Латвия с Твърдица.



Първият ни старт за първенството на Стария континент ще е рали Азорски острови. В календара има нова изненада. Със сигурност отпада рали Кипър. На негово място FIA разглежда документите на друго португалско състезание. Това е хубаво, защото двете са на разстояние от 200 километра. Ще се проведат през две седмици и като логистика е удобно за отборите“, завърши Екатерина Стратиева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна