Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професионалното ръководство на МВР стои твърдо зад действията на полицаите

Ивайло Иванов
Снимка: БГНЕС

Професионалното ръководство на МВР категорично застава зад действията на полицейските служители, които гарантират реда и гражданския мир във всички райони на страната, в които малки групи граждани се опитват незаконно да блокират пътища и да възпрепятстват свободното придвижване на всички останали български граждани, заяви главен комисар Ивайло Иванов във връзка със зачестилите през последните дни случаи на провокации, груби обиди и агресия от страна на протестиращи.

В разпространено до медиите изявление той подчерта още:

„И на пътя, който свързва Стара Загора с магистрала „Тракия“, и на магистрала „Марица“, и на магистрала „Струма“ и пътя за Гърция в районите на Благоевград и Кресна, наши колеги бяха обект на безпрецедентна агресия по време на нерегламентирани протестни мероприятия. Български полицаи бяха обиждани по най-циничен и вулгарен начин от лица, които претендират, че протестират в защита на демократични ценности и граждански права“.

„Искам да уверя колегите, че нито един случай, при който, по силата на служебното им положение, те са били принудени да търпят агресията и обидите на тези лица, няма да бъде оставен без разследване на действията на провокаторите. След събиране, обективиране и документиране на доказателствените материали, те ще бъдат изпратени на съответните прокуратури за произнасяне относно грубите закононарушения, извършени от тези лица“, посочва още Ивайло Иванов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени