Дни на отворените врати във Факултета по журналистика

Бъдещите студенти по журнолистика могат дасе ориентират на терен как ще се обучават, ако посетят Дните на отворени врати във ФЖМК.
Снимка: БГНЕС

Днес и утре има Дни на отворените врати във Факултета по журналистика и масови комуникации (ФЖМК) към Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

За бъдещите студенти ще бъде доста по-лесно, ако предварително познават някои от преподавателите и знаят какво ги очаква през четирите години обучение, обясни пред „Хоризонт“ Александра Иванова от профил „Радио“ във ФЖМК.

Днес и утре посетилите сградата на журналистическия факултет ще се срещнат с преподаватели, които ще им разкажат накратко историята на учебното заведение, ще ги информират за изучаваните специалности, за преподаваните предмети. Бъдещите студенти ще надникнат в телевизионното студио и радиостудиата, допълни Александра Иванова.

„Също така планираме да им покажем – има студентски издания тази година на профил „Книгоиздаване“. Част от студентите са си направили списания.“

„Всички влизаме в университета много надъхани, много ентусиазирани. Впоследствие вече се срещаме с реалността. Нашите преподаватели ни срещат с журналисти, утвърдени, и те държат много да ни кажат, че местата им са проветриви“, сподели още студентката. 

„Втори курс вече започваш да имаш по-реалистични представи. В първи курс ти се бориш с корупцията, ти си разследващ журналист, всичките герои, които можете да си представите. Ти си най-най-най-великият журналист и си представяш света на журналистиката като едно невероятно приключение“, каза в предаването "Преди всички" Александра Иванова. 

Цялото интервю слушайте в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.