Патриотичната инициатива „Мила Родино“ стартира в навечерието на 3-ти март в община Трън

Патриотичната инициатива „Мила Родино“ стартира в навечерието на 3-ти март в община Трън. Тя е лична кауза и идея на областния управител на Перник Емил Костадинов.

Емил Костадинов подари на учениците специални тетрадки с българския трикольор и логото на Областната администрация, като по този начин се цели да се провокира вниманието и интереса им към историята, ценностите и силата на българския род. 

Инициативата тръгна от Трън, защото това е общината в региона, която е най-близо до границата ни със Сърбия. 

„С „ Мила Родино“ ви приканвам да си припомняме по-често корените на българщината, силата на народа ни през вековете, изпитанията и ценностите, завещани от дедите ни”, каза областният управител и добави, че родният трибагреник и националният химн са онези символи на България, от които винаги може и трябва да черпим сила и самочувствие"

Емил Костадинов подари и национални знамена за сградите на гимназията и детската градина в Трън.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.