Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФК Залцбург победи гостуващия Левски с 1:0

Това се случи в мача от третия кръг в група G на Лига Европа при дебюта на Георги Иванов на кормилото на българския шампион. Така австрийският първенец се утвърди на върха на класирането с пълен актив от 9 точки и направи сериозна крачка към класиране на 1/16-финалите на надпреварата. За софиянци пък това беше трето поражение без отбелязан гол. Домакините започнаха по-активно и натиснаха "сините" в собствената им половина, но трудно стигаха до положения пред вратата на Георги Петков. Австрийците все пак първи създадоха шанс за попадение в 18-ата минута. След центриране от корнер от дясно Петков не успя да отбие добре и топката попадна в краката на Никола Покривац, който стреля силно от границата на наказателното поле, но вратарят на Левски успя да избие. Само две минути по-късно Христо Йовов направи поредния си уникален пропуск със "синята" фланелка. Николай Димитров проби от ляво в наказателното поле и пусна пас в малкото наказателно поле, топката отиде в краката на Йовов, който от 2-3 метра нацели страничната греда. Домакините продължиха да контролират играта, а левскарите разчитаха на редки контраатаки. Във втората минута на даденото от съдията продължение Душан Швенто откри резултата. Георги Сърмов закъсня да покрие словашкия национал и той със силен удар от 25 метра прати топката в левия ъгъл на вратаря на Петков. Левски започна по-добре след почивката и в 53-ата минута Зе Соарес получи пас на границата на наказателното поле от Николай Димитров, но бразилецът стреля слабо и право в ръцете на Еди Густафсон. След час игра Залцбург можеше да удвои аванса си. Швенто беше изведен в чиста позиция в ляво от Покривац, навлезе в наказателното поле, но в последния момент си поведе по-дълго топката и Петков се хвърли в краката му и изби. До края "сините" стояха добре на терена, но така и не успяха да стигнат до сериозно положение пред вратата на Густафсон.
Среща от третия кръг в група G на европейския клубен турнир по футбол Лига Европа:
ФК Залцбург (Австрия) - Левски (България) - 1:0 (1:0)
голмайстор: 1:0 Душан Швенто 45+2
стадион: "Ред Бул Арена"
зрители: 17800
главен съдия: Ханес Каасик (Естония)
жълти картони:
- за ФК Залцбург - Никола Покривац
- за Левски - Лъчезар Балтанов, Христо Йовов, Георги Петков
състави:
- ФК Залцбург - Еди Густафсон, Кристиан Швеглер, Ибрахим Секагя, Рабиу Афолаби, Франц Шиймер, Андреас Улмер, Кристоф Лайтгеб (80-Симон Чиомер), Никола Покривац, Душан Швенто (90-Адмир Владавич), Сомен Чой, Александър Циклер (75-Джордже Ракич)
- Левски - Георги Петков, Живко Миланов (46-Шакиб Бензукан), Виктор Генев, Йордан Милиев, Веселин Минев, Георги Сърмов, Лъчезар Балтанов, Седрик Бардон (56-Георги Христов), Зе Соарес, Николай Димитров (65-Жоазиньо), Христо Йовов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Най-добрият български тенисист ще играе 1/8 финал на турнира в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите "Мастърс" в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 млн. долара. Първата ракета на България постигна категорична победа над 56-ия в световната ранглиста Яник Ханфман..

публикувано на 26.03.24 в 10:05

Отлагат дълго готвения сблъсък между Кубрат Пулев и Махмуд Чар

Двубоят за "регулярната" световна титла в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA) между Кубрат Пулев и германеца Махмуд Чар се отлага, съобщиха от щаба на Чар. Причината е, че 39-годишният германец има контузия, заради която е..

публикувано на 22.03.24 в 10:24
Георги Иванов

Георги Иванов застана начело на българския футбол

Една от легендите на ПФК "Левски" - Георги Иванов е новият президент на Българския футболен съюз (БФС). Известният с прякора си Гонзо бивш футболист беше избран на Извънредния изборен конгрес на централата, като събра в своя подкрепа  235 гласа от..

публикувано на 16.03.24 в 09:37