Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Spirit of Burgas: Емоции и превъзходна музика на морския бряг

Въодушевление и страст – с тези емоции в душата феновете преживяват последните часове до най-разтърсващото събитие на лятото – Spirit of Burgas. След едногодишна пауза фестивалът се завръща по грандиозен начин, за да даде изява на някои от най-големите световни музикални звезди.

На 7 и 8 август на двете сцени на централния бургаски плаж ще пеят и свирят над 200 наши и чужди музиканти. Очаква се космическите звезди и хедлайнери на фестивала Роби Уилямс и „Късейбиън“ да съберат над 20 хил. души публика. Най-успешният в последните години британски изпълнител има 11 солови албума с повече 70 млн. продадени копия, а радващата се на изключителна популярност в родината си група е с пет албума и наградата за най-добра британска банда.

Роби Уилямс има зад гърба си над 700 концерта на живо, но това е първият му у нас - грандиозно шоу над два часа на морския бряг, казва Ния Константинова, представител на организаторите. Именно това е причината той да избере Бургас като една от 25-те спирки на своето турне Let Me Entertain You. „Късейбиън“ пък е сред най-успешните британски групи. През м.г. те получиха обаждането, което всеки музикант чака с нетърпение – да бъдат хедлайнери на един от най-големите фестивали в света в Гластънбъри. Затова моментът да ги слушаме е именно сега – на живо те звучат уникално. Групата обещава да посрещне изгрева в Бургас. Музикантите ще спят в каравана, така че някои от щастливите фенове вероятно ще ги срещнат на плажа.

Кои са другите звезди на фестивала, продължава Ния Константинова.

„Куобс“ е може би най-хитовият британски изпълнител през т.г. Хитът му Walk завладя класациите в Европа, включително у нас. Той ще дойде със своята лайв банда и ще свирят аранжименти на най-големите си хитове. Милоу е интересен изпълнител с много албуми зад гърба си, който се прочу с хита си Ayo Technology – кавър версия на песента на Джъстин Тимбърлейк. Много лиричен, Милоу ще бъде с банда на сцената и определено ще грабне сърцата на публиката. Стерео Ем Сис също са сред големите имена. Те не идват за първи път у нас, имат огромен брой фенове и предлагат впечатляващо шоу.

Българската група „Мастило“ ще открие Spirit of Burgas и ще подгрее публиката за появата на голямата звезда – очаква се Роби Уилямс да излезе около 22 часа. През втория ден на главната сцена ще се изяви още една наша група – Hayes & Y. Това е млада банда, която наскоро се завърна от турне в Англия, много добре звучи на живо и се очаква да бъде една от изненадите на фестивала.„P.I.F.“, „Ogi 23“, „Kottarashky“ще бъдат другите български имена на фестивала. И всичко това – на най-голямата досега сцена.

Сцената ще бъде огромна, почти невиждана за географските ни ширини, разказва още Ния Константинова. Тя изглежда като сцената на Роби Уилямс в останалите спирки на неговото турне. Затова и тировете, които пренасят елементите на сцената пристигнаха още миналата седмица в Бургас. Така че тя ще бъде грамадна, внушителна, с много ефекти. По-малката сцена също ще бъде достатъчно добра, за да задоволи изискванията на феновете.

Малката сцена пък носи наименованието „На тъмно“ и там се очаква смесица от български и балкански изпълнители да зарадват феновете на по-алтернативното звучене.

На практика фестивалът ще започне във… влака. EnterTRAIN (закачка с името на турнето на Роби Уилямс Let Me Entertain You) ще потегли на 7 август от София и в него най-напред ще се усети възпламеняващия дух на Бургас, обяснява Ния Константинова.

Музикалният влак тръгва рано сутринта, за да се избегнат жегите и ще се върне на 9-и август. В него ще има диджей, музика, въобще пре-парти на Spirit of Burgas. Съветваме хората да направят именно този избор, защото това е най-екологичният транспорт. Притежателите на билет за фестивала ще получат намаление, още повече и афтър партито ще бъде именно във влака.

Организаторите на фестивала призовават гостите да влязат максимално рано – вратите ще отварят в 17 часа, за да се избегне струпването на хора.

Снимки: Spirit of Burgas

Още от категорията

"Любовта" – нов сингъл от група Фанданго

Група Фанданго представя "Любовта" – нов сингъл от наскоро издадения албум "Като птиците". Това е една от последно записаните за албума песни. Автор на музиката и текста е фронтменът на Фанданго – Христо Стефанов, аранжиментът е на цялата група...

публикувано на 19.04.24 в 10:15

Китаристът Ангел Демирев представя авторска музика на концерт в Пловдив

Ангел Демирев е китарист, в чиято музика се вплитат етно мотиви не само от България, не само от Балканите, а от много по-далечни страни и култури. Според него това е въпрос на търсене най-вече на душата, но и въпрос на комуникация с инструмента...

публикувано на 16.04.24 в 10:15
Снимка: facebook.com/FondaciataTheFondation

"Фондацията" с турне в САЩ и Канада

Българите в САЩ и Канада броят с нетърпение дните до турнето там на българската супергрупа "Фондация". Музикантите – Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, свирят заедно вече 11 години за радост на многобройните..

публикувано на 15.04.24 в 21:10