Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България официално пое председателството на Съвета на ЕС с тържествена церемония в София

БНР Новини
Снимка: БТА

Първото българско председателство на Съвета на ЕС бе официално открито с тържествена церемония в Народния театър "Иван Вазов" в София. За събитието в българската столица пристигнаха председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и други официални лица от страната и чужбина. Церемонията започна с българския химн, изпълнен от Детския хор на БНР, след което встъпителни слова отправиха министърът за Българското европредседателство Лиляна Павлова, президентът на България Румен Радев, председателят на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов. Изказване направиха и председателите на основните институции на евросъюза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Главчев и Румен Радев

Служебният премиер Димитър Главчев иска да бъде и външен министър

Служебният премиер Димитър Главчев е предложил на президента Румен Радев сам да поеме поста на външен министър, съобщи той пред журналисти. “ Няма да има смяна на външен министър ”, заяви премиерът, след като предложеният от него зам.-председател на..

публикувано на 20.04.24 в 14:24

Споразумението с “Боташ” да се предоговори, реши парламентът

Народното събрание възложи на енергийния министър да предприеме действия за предоговаряне на споразумението между “Булгаргаз” и турската енергийна компания “Боташ” за доставка на газ, за да бъдат защитени интересите на българското дружество и на..

публикувано на 20.04.24 в 09:40
Жечо Станков

Споразумението между "Булгаргаз" и "Боташ" влезе в парламента

На извънредно 4-часово заседание Народното събрание разгледа доклада на временната парламентарна комисия по повод споразумението между държавния газов доставчик "Булгаргаз" и турската енергийна компания "Боташ". Депутатите възложиха на министъра на..

публикувано на 19.04.24 в 19:35