Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жан-Клод Юнкер: Мястото на България е в Европа и в Еврозоната

БНР Новини
Снимка: БТА

Преди 11 години, през 2007 година, България стана член на ЕС, но процесът започна много дълго преди това. Гордея се, че съм малка част от присъединяването на България. Това заяви председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС. Той припомни и друг момент от присъединяването на България към ЕС, когато през 1977 година сонда в Космоса полетя с песента „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на родопската певица Валя Балканска. Жан-Клод Юнкер бе категоричен, че мястото на България е в Европа и в Еврозоната. Комисията ви подкрепя, подчерта той и добави, че Българското председателство съвпада с ключов момент, когато в ход са ред знакови инициативи за определяне на бъдещето на ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България има италианската подкрепа за пълноправно членство в Шенген

Италианският президент Серджо Матарела заяви подкрепата на Рим за пълноправно членство на България в Шенген. Матарела е на двудневно посещение в страната ни по покана на държавния глава Румен Радев. Двамата обсъдиха развитието на отношенията в..

публикувано на 18.04.24 в 09:30

Искат вот на недоверие към правителството

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов обяви, че внася искане за вот на недоверие към служебното правителство на Димитър Главчев. Под проекта на решение са се подписали 67 депутати от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ", предаде..

публикувано на 17.04.24 в 16:00

Ремонт на служебния кабинет предлага премиерът Димитър Главчев

Броени дни след полагането на клетва на министрите от служебния кабинет, премиерът Димитър Главчев предложи персонални промени в състава на Министерския съвет. Първата се отнася до Министерството на външните работи. Мотивирано с нуждата от..

публикувано на 16.04.24 в 16:45