Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФИФА отбеляза 25-годишния юбилей от четвъртото място на България на Мондиала в САЩ


Магазинното предаване на ФИФА за световен футбол посвети последния си епизод на най-големия успех на България на Mондиал – 4-то място, постигнато в САЩ преди четвърт век. В чест на юбилея, телевизионен екип на световната централа посети страната ни и се срещна с един от героите на „златното” ни поколение – Емил Костадинов. Имахме добри футболисти и страхотен треньор. Бяхме силни характери, но на терена играехме сплотено. Бяхме убедени в своите качества и умения. Гордеем се с това, което постигнахме. През лятото на 1994 г. със сигурност успяхме да запишем имената си в българската футболна история завинаги, споделя легендарното ни крило пред камерите на ФИФА. В материала се припомнят славните мигове от Мондиала, включително първата победа на България на световни финали и знаменития успех над тогавашния световен шампион Германия.

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03