Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Витоша открива зимния сезон с празник на снега

Снимка: БГНЕС

„Открий, забавлявай се, изживей“ е мотото на Витоша зимен фест 2019, който тази неделя (27.01) отново обещава голяма доза снежни емоции и приключения.  Празникът, посветен на Световния ден на снега, се организира за четвърти пореден път от Фондация "София – европейска столица на спорта", съвместно със Сдружението на "Витошките ски и сноуборд училища", Българската федерация по катерене и алпинизъм, Столичната община и др. На плаца пред хижа "Алеко" ще бъде нареден паралелен слалом за децата, като всеки победител в двойките ще получи награда. Ски-учителите ще помагат безплатно на малките спортисти да повишат уменията си. Програмата включва още множество състезания, забавни игри и викторини.

Още от категорията

„3100 мили: Себенадминаване“

„Много енергия хаби нашето общество в стремежа да се противопоставяме един на друг. Бих призовал всички хора да бъдат по-смирени, съобразявайки се с чуждото мнение. Противопоставянето по никакъв начин не ни помага да сме психологически..

публикувано на 05.05.20 в 10:30

Скиори с национални носии се спуснаха по склоновете на връх Снежанка

Празнично шествие от над 1000 скиори и сноубордисти, облечени с носии, се спусна днес от връх Снежанка в Пампорово. То се организира за четвърта поредна година в зимния курорт в планината Родопи на 3 март. Скиорското шествие бе предвождано от 25-..

публикувано на 03.03.20 в 14:14

Световните шампионки от мажоретен състав “Мистерия”

Ако един-единствен човек докосне душата ти, той разгаря жар, която те превръща от мечтател в творец. Именно това се случило с двайсетина момичета в родния им Пазарджик. Един ден в живота им влязла треньорка – запалила тя тлеещите въглени и малките..

публикувано на 20.02.20 в 11:30