Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ивет Лалова на пета олимпиада след рекорд на турнира в Осака

Снимка: БГНЕС

Българската спринтьорка Ивет Лалова-Колио за пореден път изненада приятно своите поддръжници, стартирайки блестящо своя нов сезон на пистата. Тя спечели бягането на 200 м на Seiko Golden Prix в Осака, финиширайки за 22,55 сек. Този рекорден за турнира резултат ѝ гарантира участието както на олимпиадата в Токио през 2020, така и на световното първенство в катарската столица Доха догодина. Олимпийските игри в японската столица ще бъдат пети за нашата спринтьорка. В специално видеообръщение от Осака Лалова коментира, че няма какво друго да си пожелае след завоюваните квоти за световното първенство и олимпийските игри. Своето място на олимпиадата в Токио спечели и Радослава Мавродиева в дисциплината тласкане на гюле.


Още от категорията

„3100 мили: Себенадминаване“

„Много енергия хаби нашето общество в стремежа да се противопоставяме един на друг. Бих призовал всички хора да бъдат по-смирени, съобразявайки се с чуждото мнение. Противопоставянето по никакъв начин не ни помага да сме психологически..

публикувано на 05.05.20 в 10:30

Скиори с национални носии се спуснаха по склоновете на връх Снежанка

Празнично шествие от над 1000 скиори и сноубордисти, облечени с носии, се спусна днес от връх Снежанка в Пампорово. То се организира за четвърта поредна година в зимния курорт в планината Родопи на 3 март. Скиорското шествие бе предвождано от 25-..

публикувано на 03.03.20 в 14:14

Световните шампионки от мажоретен състав “Мистерия”

Ако един-единствен човек докосне душата ти, той разгаря жар, която те превръща от мечтател в творец. Именно това се случило с двайсетина момичета в родния им Пазарджик. Един ден в живота им влязла треньорка – запалила тя тлеещите въглени и малките..

публикувано на 20.02.20 в 11:30