Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун с квота за Олимпийските игри в Токио 2020

Снимка: архив

На Световното първенство по спортна гимнастика в Щутгарт, което е и квалификация за Олимпиадата в Токио, българският гимнастик Дейвид Хъдълстоун се класира на десето място в многобоя и спечели квота за България на игрите догодина.

Дейвид Хъдълстоун е роден на през 2000 година в Хага, в семейството на майка българка и баща американец. На своя дебют на европейско първенство през 2014 година заема 12-о място в индивидуалния многобой. Постигал е още пето място на финалите на кон с гривни и на успоредка при юношите. На такива успехи в спортната гимнастика България не се е радвала от приключването на кариерата на легендарния Йордан Йовчев през 2012 година.

Още от категорията

„3100 мили: Себенадминаване“

„Много енергия хаби нашето общество в стремежа да се противопоставяме един на друг. Бих призовал всички хора да бъдат по-смирени, съобразявайки се с чуждото мнение. Противопоставянето по никакъв начин не ни помага да сме психологически..

публикувано на 05.05.20 в 10:30

Скиори с национални носии се спуснаха по склоновете на връх Снежанка

Празнично шествие от над 1000 скиори и сноубордисти, облечени с носии, се спусна днес от връх Снежанка в Пампорово. То се организира за четвърта поредна година в зимния курорт в планината Родопи на 3 март. Скиорското шествие бе предвождано от 25-..

публикувано на 03.03.20 в 14:14

Световните шампионки от мажоретен състав “Мистерия”

Ако един-единствен човек докосне душата ти, той разгаря жар, която те превръща от мечтател в творец. Именно това се случило с двайсетина момичета в родния им Пазарджик. Един ден в живота им влязла треньорка – запалила тя тлеещите въглени и малките..

публикувано на 20.02.20 в 11:30