Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българите със 17 медала от Европейското първенство по щанги за младежи

Снимка: wfbulgaria.com

Българските щангисти спечелиха общо 17 медала на завършилото днес в Букурещ Европейско първенство за младежи до 20 и до 23-годишна възраст. Сензация в надпреварата направи Христо Христов, който спечели европейската титла за юноши до 20 години в категория 109 кг. Той завърши с три златни медала - 180 кг в изхвърлянето, 216 кг в изтласкването и двубой от 396 кг. Резултатите му в изтласкването и в двубоя са нови европейски рекорди за тази възраст.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40