Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Родопската теснолинейка - начело в британска класация за най-живописни пътувания с влак в Европа.

Снимка: личен архив

Една от атракциите, които впечатляват български и чужди туристи у нас е пътуването с теснолинейката по линията между градовете Септември и Добринище. Лъкатушенето из планинските лабиринти е истинско приключение. Влакчето свързва Горнотракийската низина с планините Родопи, Рила и Пирин по изключително живописен маршрут. Изглежда, че именно това е впечатлило и британците, гласували и определили пътуването с единствената останала теснолинейка в България, да бъде част от Топ 10 на анкетата на вестник „Гардиън“ за най-живописните пътувания с влак в Европа.

Още от категорията

Виртуалните разходки - туризъм по време на COVID-19

Все повече компании избират виртуалните турове, за да ни представят своите дейности и бизнессгради. Но многобройни туристически забележителности от България, Европа и света също могат да грабнат вниманието ни от дома – достатъчно е да въведем само..

публикувано на 26.03.20 в 10:29

Орешечката църква „Св. Георги” − чудна дестинация за поклоннически туризъм

Mакар и със скромна осанка, църквата “Св. Георги” в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага й. От стените и купола на храма лицата на светците греят в ярки цветове, сякаш художникът е пренесъл..

публикувано на 21.03.20 в 08:15

Античната крепост Туида в Сливен „живее“ според ритъма и потребностите на съвременния човек

„На път към морето прекарахме един чудесен ден в Сливен - градът на стоте войводи. Едно от най-интересните места, които посетихме беше късноантичната и средновековна крепост Туида“ – така би започнал разказа си турист, посетил Сливен и попаднал..

публикувано на 20.03.20 в 11:44