Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инвестиции в родните черноморски летища за над 12 милиона лева през 2020 г.

Снимка: личен архив

4,9 милиона пътници посрещнаха аерогарите във Варна и Бургас през изминалата 2019 г., обслужвайки над 35 000 полета на български и чуждестранни авиокомпании. Въпреки 50% ръст на трафика от 2015 г. до 2018 г, концесионерът на двете летища „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД,  отчете 10,7% спад на пътникопотока на двата аеропорта през 2019 г. Целта през 2020 г. е отново да бъде постигнат ръст. Затова усилено се работи за популяризиране на родното Черноморие като дестинация, удовлетворяваща и най-придирчивите клиенти. И през тази година фирмата-концесионер на двете родни летища, ще участва на туристическите изложения в Лондон, Берлин и Москва, както и в множество срещи с представители на европейски и световни авиокомпании. Всяка от тях има свои критерии, по които определя дали да включи дадена дестинация, към онези, които вече предлага. Водещи критерии са интересът на хората да пътуват дотам и обратно и  туристическият потенциал в съответния регион. Важен фактор е и възможността на авиокомпанията да изпълнява регулярно полетите.

Предвидените от концесионера инвестиции за летищата във Варна и Бургас през 2020 г, ще бъдат над 12 милиона лева. Стойността им за последните 13 години пък, възлиза на над 395 милиона лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

5 блок на АЕЦ

АЯР лицензира ядреното гориво на "Уестингхаус" за АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за ядрено регулиране издаде разрешение на АЕЦ "Козлодуй" за поетапен преход към нов тип ядрено гориво RWFA за V блок, произведено от "Уестингхаус". Процесът по преминаване към новия тип гориво ще продължи четири години. От агенцията..

публикувано на 22.04.24 в 14:30

Служебният премиер приветства Софийската среща на Виенския икономически форум

Ние сме гаранция за стабилност в региона, казва в своето приветствие към "Виенския икономически форум – Софийска среща 2024" служебният премиер Димитър Главчев, предава БТА. Изправени сме пред предизвикателства, които са последици от пандемията и..

публикувано на 22.04.24 в 11:31

София е домакин на срещата на Виенския икономически форум

Световни лидери, бизнес експерти и предприемачи се събират днес в столичната резиденция Бояна, за да обсъдят най-актуалните предизвикателства и възможности пред регионалната и глобалната икономика. Страната ни през тази година е домакин на срещата на..

публикувано на 22.04.24 в 06:00