Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Банско става център на екстремното кино

Снимка: banskofilmfest.com

От 20 до 22 февруари зимният курорт Банско става домакин на традиционната Кинопанорама "Snow Cinema - филми за ски и сноуборд". В програмата са включени продукции за ектремните спортове, които разкриват предизвикателствата пред волята и духа. В панорамата присъстват и теми за зимните спортове като начин на живот и планинарската култура.

В рамките на три дни, любителите на екстремното кино ще могат да се насладят безплатно на най-добрите ленти от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Акцент в програмата е канадският филм "Този планински живот", който взе наградата на журито на "Банско Филм Фест 2019".

Още от категорията

„Рисувай против вируса” приканва художникът Павел Митков

Пандемията от новия коронавирус променя начина ни на живот – налага се да си стоим вкъщи и да ограничим социалните си контакти. В това време от всички медийни потоци ни заливат тревожни новини, които се отразяват отрицателно на душевното здраве на..

публикувано на 27.03.20 в 10:34

Софийската опера кани публиката си онлайн

Три от най-новите заглавия в афиша си ще излъчи в третата онлайн седмица Софийската опера. В петък, 27 март, от 17.00 ч. започва "Баядерка" от Лудвиг Минкус. Записът на балетната постановка е от 18 януари 2020 г. В събота, 28 март, в 17.00 ч., е..

публикувано на 26.03.20 в 14:28

Разноликите като живота творби на Димитър Таушански

Произведенията на Димитър Таушански са пъстри и многопластови като живота ни, откровение, в което всеки може да открие себе си . Те са оптимистични или тъжни, изказващи смирение и дръзки, представящи красотата на човешката близост и самотата сред..

публикувано на 20.03.20 в 12:47