Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско става център на екстремното кино

Снимка: banskofilmfest.com

От 20 до 22 февруари зимният курорт Банско става домакин на традиционната Кинопанорама "Snow Cinema - филми за ски и сноуборд". В програмата са включени продукции за ектремните спортове, които разкриват предизвикателствата пред волята и духа. В панорамата присъстват и теми за зимните спортове като начин на живот и планинарската култура.

В рамките на три дни, любителите на екстремното кино ще могат да се насладят безплатно на най-добрите ленти от Канада, Австрия, Аржентина, Шотландия, България, Украйна и Германия. Акцент в програмата е канадският филм "Този планински живот", който взе наградата на журито на "Банско Филм Фест 2019".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14

Старинни български килими в галерията на Българския културен институт в Париж

За първи път след повече от век в Галерията на Българския културен институт в Париж ще бъдат представени автентични български килими от XIX и XX век, съобщиха от институцията. Бутиковата изложба “История в цветове. 350 години българско килимарство”..

публикувано на 14.04.24 в 12:25

Българският вируоз Марио Хосен солист ще изпълни импровизации за цигулка в Скопие

Концерт на свещи ще има на 12 април македонският камерен оркестър Профундис със световноизвестния български цигулар Марио Хосен, под диригентството на Гюргица Дашич. Концертът във Филхармонията на Северна Македония се прави със съдействието на Българския..

публикувано на 12.04.24 в 15:37