Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ученичка на Райна Кабаиванска е сред номинираните за Международните оперни награди

Снимка: mariaagresta.com

Една от звездите на Школата на българската оперна прима Райна Кабаиванска, световноизвестното сопрано Мария Агреста, е номинирана в категорията "Най-добра певица" на Международните оперни награди за 2020 г. (International Opera Awards). След като завършва консерваторията в Салерно, Агреста се усъвършенства под ръководството на Райна Кабаиванска в музикалния институт "Веки-Тонели" в Модена и в майсторските класове в Нов български университет. Оперната ѝ кариера започва през 2010г. на сцената на Софийската опера и Театро Комунале, Модена в спектакли със състав изцяло от ученици на Райна Кабаиванска. Следват ангажименти в най-престижните оперни театри като Метрополитън, Миланската скала, Арена ди Верона, Ковънт гардън и оперните сцени в Париж, Рим, Мадрид, Чикаго и др. Нейни партньори са най-големите световни тенори - Пласидо Доминго, Йонас Кауфман, Роберто Аланя, Франческо Демуро, Андреа Каре.

Церемонията по връчването на най-престижните световни оперни отличия ще се състои на 4 май в Sadler's Wells Theatre, в Лондон.

Още от категорията

Master of Art в два формата – първият е онлайн

Всеки, проследил поне част от програмата на Master of Art, е имал възможност да се възхити на някои от най-добрите постижения в световното документално кино. Факт, който направи този фестивал едно от най-обичаните и очаквани културни събития у..

публикувано на 08.04.20 в 16:07

Живот в „епицентъра“ – един българин в Ню Йорк разказва

„Сега всички си стоят по домовете, слушат музика, четат, гледат филми… – казва Петър Славов--син. – Дано поне сега хората осъзнаят, че изкуството е част от живота, от обществото. А хората, които го създават, живеят не само за, но и от работата..

обновено на 07.04.20 в 00:50

Кой и как се грижи за оцеляването на творците

Тези интервюта бяха планирани, но вдъхновени от съвсем други идеи . С проф. Христо Йоцов щяхме да представим програмата, с която отбелязва своята 60-годишнина на концерт с Биг бенда на БНР (отложен), а с Владимир Кърпаров трябваше да говорим за новите..

обновено на 05.04.20 в 07:14