Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино от Атон, а това не е случайно. Важен акцент на щанда е поставен върху поклонническия туризъм и създаването на общи българо-гръцки туристически тематични маршрути по европейската програма „Interreg 2021-2027“. При откриването министър Караоглу изтъкна, че „Общата православна християнска вяра на българите и гърците ги обединява около ценностите на вярата, надеждата и любовта. Свързва ги също делото на светите братя Кирил и Методи. През 2019 година Гърция е била посетена от 1 500 000 български туристи. Туризмът укрепва комуникацията между народите, а  една усмивка е по-силно свързваща връзка от която и да било политическа дейност“.Още от категорията

Виртуалните разходки - туризъм по време на COVID-19

Все повече компании избират виртуалните турове, за да ни представят своите дейности и бизнессгради. Но многобройни туристически забележителности от България, Европа и света също могат да грабнат вниманието ни от дома – достатъчно е да въведем само..

публикувано на 26.03.20 в 10:29

Орешечката църква „Св. Георги” − чудна дестинация за поклоннически туризъм

Mакар и със скромна осанка, църквата “Св. Георги” в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага й. От стените и купола на храма лицата на светците греят в ярки цветове, сякаш художникът е пренесъл..

публикувано на 21.03.20 в 08:15

Античната крепост Туида в Сливен „живее“ според ритъма и потребностите на съвременния човек

„На път към морето прекарахме един чудесен ден в Сливен - градът на стоте войводи. Едно от най-интересните места, които посетихме беше късноантичната и средновековна крепост Туида“ – така би започнал разказа си турист, посетил Сливен и попаднал..

публикувано на 20.03.20 в 11:44