Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради разрастването на COVID-19

Държавата организира полети за българи от Испания и ОАЕ

Снимка: БГНЕС

По указания на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева се организират специални полети, с които български граждани от Кралство Испания и от Обединените арабски емирства ще могат да се завърнат в родината, информират от Министерството на външните работи

Полетът със самолет със 180 места на авиокомпания „България Ер“ е по маршрута София-Мадрид-Барселона-София и с него ще се приберат български граждани, които са изявили желание за това в посолството ни в Мадрид и в генералните консулства в Барселона и във Валенсия. Те трябва да заплатят сумата от 300 евро, която покрива разходите по полета. Към момента има заявки, надвишаващи капацитета на самолета, но до събота вечерта само 51 от заявилите са извършили плащане на дължимата сума, уточняват от МВнР. След заплащане на всички места в самолета авиокомпанията има готовност веднага да изпълни полета.

В ход е организация и на полет на „България Ер“ до Обединените арабски емирства, където са изявили желание да се завърнат със самолет 50 граждани на България и 30 граждани на Северна Македония. Авиокомпанията има готовност в зависимост от заявките да изпрати самолет със 108, 140 или 180 места. Още по темата - ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 26 март 2024 г.

В "България днес" на  26 март говорим за бежанците от Източна и Беломорска Тракия, които намират подслон в пределите на България в началото на ХХ век. Към историческите събития ни връща честването на Деня на..

публикувано на 26.03.24 в 19:00

България днес – 25 март 2024 г.

Благовещение е! На днешния християнски празник на жената, в предаването "България днес" на Радио България, ще говорим за вярата, думите и истината в нас и около нас. Ще отбележим няколко важни събития, който ще бележат днешния 25 март - Денят на..

публикувано на 25.03.24 в 19:00

България днес – 22 март 2024 г.

В "България днес" на 22 март отбелязваме Световния ден водата, говорим за историята и употребата на термалните извори в столицата. Обобщаваме събитията от изминалата седмица на Балканите, след което се отправяме към Рим, където е организирана фотографска..

публикувано на 22.03.24 в 19:00