Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Човек не бива да се саботира сам, когато има възможности за щастие и успех

Актрисата Нели Чунчукова пред Радио България

| обновено на 25.05.20 в 02:00
4
Снимка: личен архив

Поставя знаците в тийнейджърските си години, давайки насоки на съдбата. А тя най-отзивчиво ѝ рисува стъпките, по които да премине.

Как се чувстваш, когато прожекторите изведнъж угаснат и всеки ден крадат от свободата ти? „Оставям се на въображението”, гласи краткият отговор на актрисата и модел Нели Чунчукова. Кариерата ѝ е вихър от емоции, свързани с подиумите в световните столици на модата и себераздаване на филмовата площадка, където често диша един и същи въздух с холивудските звезди.

Момичето от сериалите с темпераментна душа и поглед, от който повява хлад, днес, както всички нас, стои затворено между четири стени и учи уроците на времето си – търпение, осмисляне, грижа и любов към ближния.


„Аз съм много позитивен човек и винаги се опитвам да виждам нещата като плюсове и възможности – казва тя. – В същото време не съм спряла да действам по проектите си и по мечтите си – макар и от разстояние, правя всичко, което е по силите ми, в тази ситуация. Например, тези дни приключих с монтирането на първия си късометражен филм и сега ми предстои да го изпратя на български и чужди фестивали. Освен това пея, танцувам, развивам талантите си, тъй като всяко умение е плюс в актьорството. Така че не си губя времето, не скучая и винаги измислям нещо интересно за правене.”

Нели стъпва за първи път на снимачната площадка като статист и скоро получава малки роли в български и чужди филми. Но договор с прочута модна агенция я отвежда по света – тя дефилира за световни марки в Милано и Париж, в Дубай, Китай и Индия. Ала така и не забравя онези първи стъпки пред филмовата камера, заради които изкарва курс по киноактьорско майсторство в Италия и търпеливо изчаква своя си момент.

Като тийнейджър тя украсява стаята си с плакат на Мила Йовович, а след години съдбата ѝ поднася неочакван дар – да изиграе сцените в гръб на своя младежки идол като дубльор във филма „Хелбой”. „С Мила Йовович си приличаме по това, че и двете сме усмихнати и приятелски настроени към хората”, спомня си за един от щастливите си моменти Нели. Друг пък я поставя на снимачната площадка заедно със Силвестър Сталоун, където изиграва ролята на пленено мексиканско момиче в „Рамбо – последна кръв”. В момента актрисата се вълнува за първия си авторски късометражен филм.

„Имам много идеи за филми и най-лесният начин да започна беше с късометражен филм – разказва актрисата. – „Нарисувай ме” е любовна история, в която главната героиня прилича на мен – тя е страстна, огнена, нетърпелива, иска всичко сега и веднага. Докато главният герой, изигран от актьора Мартин Тасков, е интровертен музикант, той преживява всичко дълбоко и обича бавния и спокоен ход. Посланието на филма е, че човек не трябва да се саботира сам, когато животът му предоставя възможности за щастие или успех. Защото обикновено сами се спираме заради хиляди причини – страх от провал, от чуждо мнение, от осъждане. Другата заложена идея е да се научим да разбираме другия човек и да не очакваме или изискваме той да бъде същият като нас.”

Нели обожава ролите на лоши момичета, каквито играе в сериалите „Откраднат живот” и „Пътят на честта”.

„Лошите образи са много по-интересни за един актьор – казва още тя. – Освен това е предизвикателство да накараш зрителите да харесват отрицателен герой. И другото важно нещо – за мен е възможност да вложа лошото, което нося в себе си, в изкуството, вместо в реалния живот. Така не се самонаранявам, нито наранявам околните. Изобщо изкуството върши чудесна работа в това отношение.”

Някога може би ще изиграе лелеяните роли на императрица, богиня, убийца, извънземна. Но в тези дни на притаяване Нели има простичка мечта – да се разходи в парка и да усети свежия дъх на пролетта.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Снимки: личен архив


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Анита Екенова

Анита Екенова от Лион: С народния танц на сцената усещам, че нося цяла България със себе си

Ако българската държава трябваше да инвестира средства, за да направи 11 събития, посветени на българските празници и фолклор в Милано, да организира още толкова прояви в Мюнхен, в Копенхаген, в Лион, Атина или където и да било още в Европа, какъв ли..

публикувано на 21.03.24 в 06:30

Пътешественичката Изабела Шопова направи кисело мляко в условия, близки до тези в Космоса

Едва ли има момче, което да не е пожелавало да стане космонавт. Макар и по-рядко, такива стремежи имат и момичетата. Сред тях е и пътешественичката Изабела Шопова, чийто най-голям герой в детството е Юрий Гагарин . Жената описва пътуванията си и в..

публикувано на 18.03.24 в 11:05

София Илиева – българката от Марбея, която ни учи на добри обноски

Красива, стройна жена с изтънчено излъчване показва как с финес да облечем дамското си палто или къде е правилно по етикет да седнем на маса за двама в ресторант. Тези видео-уроци, поднесени с усмивка и лекота, откриваме в социалните мрежи в..

публикувано на 12.03.24 в 11:25