Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

56 снимки разкриват красотата на българката в Разлог

| обновено на 24.05.20 в 10:31
Снимка: Радио Благоевград

Дървени пана, окичени с типичните за Разлог малки звънчета и оплетени пъстри конци, красят парка пред Исторически музей на планинското градче. В тях са подредени 56 творби на фотографа Петър Петров, които се докосват до обаянието на малки моми и невести, деца и баби, облечени в национални носии. От фотографиите разложанката грее като майка и закрилница, като любима, родена да дарява и да вдъхва любов. Представена е и прочутата разложка баба, заденала в пъстра цедилка новороденото си внуче, също в носия. Изложбата е организирана от община Разлог, Историческия музей Разлог и Български корени – България!

Още от категорията

Анжел Вагенщайн и Захари Иванов - с награди от международен фестивал

Българският поет Захари Иванов, един от учредителите и председател на Асоциацията на писателите от Югоизточна Европа, получи десетата юбилейна награда “SEE personality award 2020” на Международния фестивал на филмовото изкуство “South East..

публикувано на 01.06.20 в 19:44

Българчета с отличие от конкурс в Индия

Деветгодишните близнаци Марина и Никола Кацарски от арт школа "Колорит" в Плевен са удостоени с най-високото отличие на международно състезание под мотото "Борбата срещу Covid-19 - 2020", съобщи ръководителката на школата Майя Ананиева. В..

публикувано на 30.05.20 в 06:10
Велико Търново ще се бори за „Знак за Европейско наследство“

Велико Търново ще се бори за „Знак за Европейско наследство“

Общинският съвет на Велико Търново прие стратегия за утвърждаване образа на града като историческа и духовна столица на България, укрепваща и популяризираща националната идентичност като съставна част от европейските и световни постижения на..

обновено на 29.05.20 в 17:56