Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музика по повод 24 май

Български културни центрове в Европа ще излъчат концерт на музикантите от БНР

| обновено на 23.05.20 в 23:31

Българска музика, изпълнена от съставите ​на Българското национално радио, ще излъчат едновременно 11 български културни институти в Европа на 24 май. Специалният празничен концерт ще започне точно в 12:00 ч. българско време с химна „Върви, народе възродени“.


Концертът включва изпълнения на Детския радиохор, Вокална група „Радиодеца”, Биг бенда и Оркестъра за народна музика.

Концертът ще бъде излъчен на всички платформи на българските културни институти във Варшава, Виена, Братислава, Берлин, Будапеща, Лондон, Москва, Париж, Прага, Рим и Скопие.

БНР ще излъчи специалния празничния концерт в своите платформи - сайта bnr.bg, профила във Facebook и канала в YouTube.

В пандемичната ситуация българските общности в Европа и приятелите на България ще имат възможност заедно да отбележат 24 май и да се насладят на виртуозните изпълнения на музикантите от Българското национално радио. 

Проектът е  под патронажа на Министерството на културата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изнасят на търг картини на Иван Мърквичка и Владимир Димитров-Майстора

Търг, посветен на модерното и поствоенно българско изкуство, включващ селекция от 104 произведения на изкуството, ще се проведе в София на 2 април в Hyatt Regency Sofia, предаде БТА. Сред творбите са знакови творби на Ярослав Вешин и три женски..

публикувано на 29.03.24 в 09:10

В Деня на театъра връчват театралните награди ИКАР

В Световния ден на театъра, 27 март, на официална церемония в Народния театър „Иван Вазов“ в София, за 50-и юбилеен път, тази вечер ще бъдат връчени националните награди за сценични изкуства ИКАР. Творците ще получат отличия в 23 категории. Присъждат се и..

публикувано на 27.03.24 в 07:15

Във Варшава представиха документалния филм „Париж на Богдана Карадочева“

Българският документален филм „Париж на Богдана Карадочева“ на режисьорите Ема Константинова и Георги Тошев беше представен във варшавското кино „Муранув“, съобщи БТА. Лентата, създадена през 2014 г., беше показана в рамките на провеждащия се в полската..

публикувано на 26.03.24 в 18:55