Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Банско подготвя детско лято

Снимка: Венета Николова

След като най-популярният български планински курорт се оказа първото огнище на разпространение на Covid-19 у нас и се наложи ски зоната да бъде затворена принудително, а градът да бъде поставен под пълна карантина, лятото се очертава по-малко уязвимо.

Макар културният календар на Банско да беше силно редуциран, заради наложените ограничения за масови събития, някои от проявите ще бъдат спасени.

След 14 юни се очаква да започне традиционната Лятна програма за децата в община Банско. Тази година тя ще бъде с дейности на открито, съобщава общинският пресцентър, цитиран от БТА. Целта е да се опази здравето на децата. Заниманията ще бъдат организирани в по-прохладните часове - от 9:00 до 11:00 ч. и от 16.30 до 18.30 ч.

Разходките в планината ще бъдат само в ниската част, без да се използва транспорт, а грижите за децата по време на летните занимания ще бъдат поверени на учители и треньори от спортните клубове. Ще бъдат ангажирани и полицейски и общински служители.

Родителите, които искат децата им да се включат в лятната програма, трябва да попълнят декларация до 31 май. Сред предвидените дейности са изобразително изкуство, музика, танци, спорт, театрално изкуство, опознаване на културно-историческото наследство на родния край, както и детска полицейска школа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт код за обилни валежи е подаден за 7 области на юг и по Черноморието

В събота , 20 април, минималните температури в страната ще са между 2 и 7°, в някои котловини на югоизток и до 0°, в София 2°. През деня на изток ще е облачно с валежи от дъжд, на места значителни. На запад до обяд ще има разкъсана облачност, после..

публикувано на 19.04.24 в 20:10

България днес - 19 април 2024 г.

В "България днес" на 19 април говорим за успеха на българката Албена Василева от Чикаго, представяме ви уникалната изложба на автентични български килими, изложена в Париж и правим виртуално пътешествие до Казанлъшката гробница, открита на днешната..

публикувано на 19.04.24 в 19:00
Андрей Пленкович

По съседски: Събития с балкански адрес

В изборната битка между премиер и президент в Хърватия печели премиерът Премиерът на Хърватия Андрей Пленкович и президентът Зоран Миланович се изправиха един срещу друг на извънредни парламентарни избори в страната. Борещият се за..

публикувано на 19.04.24 в 10:45