Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Чепеларе рестартират лятото

Снимка: архив

С рев на мотори откриват летния си сезон в родопския курорт. В съботния ден жителите и гостите на Чепеларе могат да се насладят на първо по рода си мото-шоу с легендарните мотоциклети „Харли Дейвидсън“. 

Сутринта рокерите, ескортирани от полицейски коли, ще направят кратко дефиле из Чепеларе, след което ще се подредят на площада в центъра на града, където ще ги очаква празничен концерт на деца от Центъра за подкрепа и личностно развитие – Чепеларе, информират от общината. 

След 12:00 ще започне същинското мото-шоу, като посетителите могат да разгледат легендарните машини, да се снимат с тях и да се забавляват с конкурси в различни категории – най-красив мотор, най-шумен мотор, най-красива дама моторист и др. 

Инициативата е наречена „Лято 2020 – рестарт в планината! Здраве, спорт, емоции“ и има за цел да покаже община Чепеларе като подходяща дестинация и за летен туризъм. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

 През 19 в. наричали град Елена „българският Витлеем”

Еленски бут, фестивален туризъм, романтика и чиста природа – опознайте град Елена и околностите

Еленският Балкан се радва на нестихващ туристически интерес не само от сънародниците ни, но и от много чужденци. Някои от тях дори се заселват тук за постоянно, превръщайки се в част от местния колорит. Дойде ли краят на седмицата, хотелите в град..

публикувано на 26.03.24 в 10:35

Засилен интерес към Черноморието за Великденските празници

Хотелиерите по морето вече се подготвят за новия туристически сезон. Засилен е интересът на български и чуждестранни туристи, главно от Румъния, към нашето Черноморие за Великден, който тази година ще отбележим на 5 май, съобщи БНТ. Тази година първите..

публикувано на 24.03.24 в 12:10

Рафтинг сезонът по река Струма край Кресненското дефиле вече започна

Любителите на рафтинга в България вече правят първите си спускания по река Струма край Кресненското дефиле. Месеците март, април и май са подходящи за групите, които търсят повече адреналин, тъй като реката е по-пълноводна и преживяването е..

публикувано на 20.03.24 в 07:30