Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В сила са допълнителни противоепидемични мерки

| обновено на 10.07.20 в 09:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 10 юли със заповед на здравния министър се въвеждат ограничения и допълнителни противоепидемични мерки срещу Covid-19.

Заради нарастващия брои на заразени с коронавирус се забранява присъствието на публика на всички спортни мероприятия на открито и закрито, включително и на тренировки.

Затварят се всички нощни заведения за развлечение на закрито, като дискотеки, пиано барове, нощни клубове и др.

На открито нощните заведения могат да работят при зает капацитет до 50% и спазване на дистанция между посетителите от 1,5 метра. Допускат се масови прояви на открито и закрито само до 30 души.

Държавните органи и институции са призовани да засилят контрола в рамките на техните компетенции, за прилагането и спазването на мерките.


Още от категорията

Антиправителствените протести - 27 ден

Движението в София е блокирано на три ключови места – „Орлов мост“, Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски"1, площад "Независимост". Полицейското присъствие в района на „Триъгълника на властта“ е засилено – информират репортерите..

публикувано на 04.08.20 в 22:31

Очаква се бум на безработните в България, през есента

След временен спад, за втора поредна седмица новорегистрираните безработни в България отново са повече от постъпилите на работа. Бюрата по труда отчитат съотношението 5100 останали без работа срещу малко над 4000 наети. Специалното наблюдение на..

публикувано на 04.08.20 в 16:55

Барикади и затруднен трафик в София и други градове на страната

В началото на 27-ия ден от антиправителствените протести, в София остават блокирани от палаткови лагери три ключови кръстовища по централната градска ос . Репортер на БНР съобщи , че силен вятър е съборил част от бивака пред Министерския съвет и..

публикувано на 04.08.20 в 09:10