Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В сила са допълнителни противоепидемични мерки

| обновено на 10.07.20 в 09:27
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От 10 юли със заповед на здравния министър се въвеждат ограничения и допълнителни противоепидемични мерки срещу Covid-19.

Заради нарастващия брои на заразени с коронавирус се забранява присъствието на публика на всички спортни мероприятия на открито и закрито, включително и на тренировки.

Затварят се всички нощни заведения за развлечение на закрито, като дискотеки, пиано барове, нощни клубове и др.

На открито нощните заведения могат да работят при зает капацитет до 50% и спазване на дистанция между посетителите от 1,5 метра. Допускат се масови прояви на открито и закрито само до 30 души.

Държавните органи и институции са призовани да засилят контрола в рамките на техните компетенции, за прилагането и спазването на мерките.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Премиерът: Търсим възможности за освобождаване на българските моряци от Galaxy Leader

Премиерът Димитър Главчев и заместник-министърът на външните работи Иван Кондов се срещнаха в Министерския съвет с близки на отвлечените български моряци от кораба Galaxy Leader. Главчев увери, че постоянно се търсят възможности за..

публикувано на 25.04.24 в 20:25

Слънчево време и сняг по планинските върхове в петък

През нощта над западната половина от страната облачността ще се разкъса и намалее до предимно ясно, докато над източната все още ще превалява дъжд.  В петък , 26 април, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб предимно северен вятър. Минималните..

публикувано на 25.04.24 в 19:25

Окончателно: Либерализацията на електроенергийния пазар се отлага с година

Парламентът окончателно отложи с една година, считано от 1 юли, либерализацията на енергийния пазар. Решението беше взето със 152 гласа "за" - на ГЕРБ-СДС, ДПС, "Възраждане", "БСП за България" и ИТН. 35 депутати от ПП-ДБ се въздържаха, а други 7..

публикувано на 25.04.24 в 19:05