Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов: Езикът на омразата няма да доведе до нищо добро

Бойко Борисов
Снимка: БГНЕС

Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността – каза в извънредно обръщение министър-председателят Бойко Борисов, излъчено от страницата му във „Фейсбук“.

Премиерът подчерта, че винаги е уважавал правото на протестиращите. „Няма протест, няма митинг или хора, които са искали да разговарят с нас и ние да не сме ги срещнали“ – посочи той.

„Вчера казах, че предстоят изключително тежки месеци и година за всички нас. Пандемията се развива със страшна сила в света и в България. Сякаш забравихме за нея, никой не спазва мерките. Защо тогава налагаме ограничения?", попита премиерът.

По думите му, президентът Румен Радев не е достатъчно чувствителен, когато към полицаите се хвърлят бомбички. "Използването на такъв език на омразата няма да доведе до нищо добро за държавата", категоричен беше Бойко Борисов.

„Нищо не ни задържа в управлението, освен отговорността за това, че ще „счупят“ държавата. Тези не могат да управляват! Доказали са го. С всяко тяхно влизане в управлението се затварят еврофондове. Всеки път! Дойдат ли БСП, веднага спират", каза премиерът Борисов.

Още акценти от изявлението на министър-председателя вижте ТУК




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изложба представя 20-годишната история на България в НАТО

Изложба, отбелязваща двадесетата годишнина от членството на Република България в НАТО, ще бъде открита на 28 март в Националния военноисторически музей в София. Експозицията е озаглавена "Българската армия – 20 години част от НАТО"..

публикувано на 28.03.24 в 06:25

Жълт код за силен вятър има за 13 области в Централна и Източна България

В четвъртък минималните температури в България ще са между 7° и 12°, в София 8°. До обяд ще е има разкъсана облачност до слънчево. Над Централна и Източна България облачността ще се увеличи до значителна и ще има валежи по места. Силен южен вятър ще носи..

публикувано на 27.03.24 в 20:05

България днес – 27 март 2024 г.

В „България днес“ на 27 март разговаряме за театъра като осмисляне на житейски ценности, срещаме ви с учителя Нучи Гроздани от Албания, научаваме как се справят в българското неделно училище „Надежда“ във Франция и ви..

публикувано на 27.03.24 в 19:00