Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да се „отлепиш“ от земята – кино за скейт културата в „Бургас 2020“

Снимка: Община Бургас

"Модерният скейт" от 2014 година, "Загубен в Каранца" от 2019 г. и "Докато не стигнем Изтока" от 2018 г, са част от кино заглавията, които ще накарат зрителя да „забрави“ за земната гравитация по време на Международния филмов фестивал „Бургас 2020“. 

Началото на петото по ред издание на фестивала е на 18 юли /събота/ от 21.15 часа, с вход свободен на откритата сцена "Охлюва". 

Филмите за скейт културата ще представи специалният гост Дени Алканиз - организатор на  "TOUS COURTS" - един от най-престижните форуми за късометражно кино във Франция. 

Скейт културата в Бургас е неразделна част от духа на града още от началото на 90-те години, когато пред бившата сграда на Бургаския свободен университет се сформират първите култови сбирки, а присъствието й не спира да се усеща и до днес. 

В предварителен анонс организаторите на фестивала посочват, че скейтбордингът е преди всичко култура на свободния дух, а интерес към него проявяват не само „почитателите на дъската“, но и случайните минувачи, пленени от „магията на триковете им“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10

Диан Костов показва в Брюксел нови измерения на християнското изкуство

Българският автор Диан Костов преобразява най-голямата базилика в Брюксел с изложбата-инсталация "Кръстопът – цената на избора". 17-метрови сцени от живота на Христос и Св. Богородица, ще са на фасадата на националната базилика „Светото сърце“..

публикувано на 21.04.24 в 07:10

Албанският писател Григор Бануши се среща с българската публика

Албанският писател Григор Бануши пристига в България за премиерата на новия си роман "Недовършена симфония" (изд. Изида). Преводът на български език направен от преводача Екатерина Търпоманова, преподавател в Софийкия университет, а допреди години и..

публикувано на 16.04.24 в 16:14