Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антиправителствените протести - 27 ден

Снимка: БГНЕС

Движението в София е блокирано на три ключови места – „Орлов мост“, Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски"1, площад "Независимост". Полицейското присъствие в района на „Триъгълника на властта“ е засилено – информират репортерите на БНР

В 27-ия ден на протести в София стана ясно, че петима души са обявили гладна стачка в палатковия лагер пред Министерски съвет. Един от тях вече 5 денонощия не се храни и не пие вода. Състоянието му не е никак леко, обясниха протестиращи с него в палатките.

За блокиране на пътя към ГКПП "Капитан Андреево" около 20:00 часа и продължаваща блокада на кръстовище във Варна съобщиха кореспондентите на БНР в страната. Протести има още в Ямбол, Бургас, Стара Загора. Вижте повече за недоволството в страната – ТУК.

Съставил: Красимир Мартинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Пролет в Ботаническата градина в Балчик

Петък – затопляне и пролетни температури

В петък , 29 март, ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от западната четвърт. Дневните температури ще се повишават - максималните ще са между 21° и 26°, в София – около 21°. Минималните ще са между 4° и 9°,..

публикувано на 28.03.24 в 20:25

България днес – 28 март 2024 г.

В "България днес" на 28 март ще проверим каква е ситуацията на Летище София два дни преди приемането на България в Шенген по въздух и море, след това ще разкажем малко известната история на българската доброволческа рота № 4093, част от НАТО в разгара на..

публикувано на 28.03.24 в 19:00

На Летище София преди присъединяването ни към Шенген по въздух и вода

На 31 март България и Румъния се присъединяват към Шенгенското пространство по въздух и вода. Австрия остава последният препъникамък, който спира двете страни в стремежа им към пълноправно членство в европейското пространство на свободно движение без..

публикувано на 28.03.24 в 12:40