Грация и емоция завладяват София в навечерието на Световното по художествена гимнастика

Художествената гимнастика е един от най-трудните спортове, с които млад човек може да се занимава, но това не пречи интересът към него в България да е изключително голям. Представянето на националния отбор в множество световни, международни и..

публикувано на 22.08.18 в 10:33

Българин тръгва да обикаля света с малка лодка

55-годишният Иван Димов се готви да измине 28 000 морски мили с 6-метрова лодка – най-малката, с която някога човек е плавал около света. С това ще се опита да влезе в книгата за рекордите на Гинес. Иван Димов е от София, но отдавна работи в..

публикувано на 04.08.18 в 08:00

„Виждам ход“: В София приключи VIII Световно първенство по шахмат за незрящи

От 20 до 31 юли София бе домакин на VIII Световно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи. Форумът, чийто медиен партньор бе Радио България, събра в столицата най-добре представилите се на Олимпиадата по шахмат за хора с увредено зрение от..

публикувано на 31.07.18 в 10:42

Bulgarian bag – българският спортен уред, който завладя света

Все по-често срещаме Bulgarian bag в най-добрите фитнес зали в целия свят. Уредът е наречен така, защото е създаден от българин – някогашния национален състезател за България, а днес треньор по класическа борба в САЩ Иван Иванов. Той създава уреда..

публикувано на 13.07.18 в 11:43

Над 200 гимнастички ще играят на международния турнир "Кралицата на Аида" в Хасково

Над 200 гимнастички от 16 клуба от страната и чужбина са заявили участие в първия международен турнир по художествена гимнастика "Кралицита на Аида" в събота в Хасково. Клубовете от България са 10, а по един отбор ще има от Черна гора, Босна и..

публикувано на 13.07.18 в 08:10

Световно първенство събира в София най-добрите незрящи и слабо виждащи шахматисти

От 20 до 31 юли ловки пълководци ще поведат армиите си смело напред в непрогледна тъмнина. Битките ще се разразят в София по черно-белите полета на шахматната дъска на VIII световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи...

публикувано на 11.07.18 в 07:45

We love aerobics събира на купон в Албена феновете на аеробните спортове

“Ние обичаме аеробиката“, или We love aerobics, е едно относително младо спортно събитие, което бързо набира популярност и вече с нетърпение се очаква – през зимата в София, а през лятото на морето. В дните от 25 юни до 1 юли, по време на осмото..

публикувано на 22.06.18 в 11:22

Алпинистът Атанас Скатов – за превратностите и изборите в живота

Атанас Скатов, който изкачи шестия по височина връх на планетата Чо Ойо ( 8201 ) без кислороден апарат, наскоро получи значката „Златна България“ за Спортист на месец май . През 2017 г. след солово изкачване на първенеца на Северна..

публикувано на 23.06.18 в 08:30

Поне двама футболисти, играещи в България, ще участват и на Мондиала в Русия

След като националният ни отбор пропуска вече пето поредно световно първенство (наред с три поредни европейски), българските фенове отново ще стискат палци за чуждестранните си любимци. А пък за нашия футбол ще остане мъничка утеха, че все пак футболисти..

публикувано на 16.06.18 в 08:00

Виктория Радева – световен лидер по шахмат за девойки, мечтае за короната и при жените

В детските й очи царицата, конят и офицерът са били герои от игрите, които умело е местела върху шахматната дъска. И някак цял живот е знаела, че само трябва да порасне, за да положат корона и върху нейната глава. Едва на 17 години, Виктория..

публикувано на 30.05.18 в 11:13