Елизабет Паисиева – „златното момиче”, което продължава да сбъдва мечтите си в Париж

Като момиченце тя се снима с медалите на олимпийския шампион по троен скок Христо Марков и мечтае да извърви неговия звезден път. А в миговете на отмора – далеч от тренировъчната зала, чете Александър Дюма, обещавайки си, че един ден ще разкрие тайните..

публикувано на 09.10.18 в 11:51

Велопоходи на „космическа” дистанция

Българи се включват в уникално галактическо предизвикателство – да изминат заедно с велосипеди разстоянието от Земята до Луната. „Космическата” серия от велопоходи се организира в 6 държави. Километрите, изминати от всички участници, трябва да..

публикувано на 29.09.18 в 08:00
Теодор Черешев на „Уимбълдън” по време на Летните олимпийски игри в Лондон – 2012

На четири очи със спортния журналист Теодор Черешев

Слушателите на БНР добре познават приятния глас на Теодор Черешев от неговите репортажи – увлекателни, информационно наситени и с деликатна доза хумор, представящи ни спортни събития в България и по света. Решихме да го поразпитаме и да научим от..

публикувано на 26.09.18 в 14:07

Първи български медал в модерния петобой за последните 17 години

Състезателите по модерен петобой на България Явор Пешлеевски и Тодор Михалев се завърнаха от световното първенство в Мексико, където спечелиха бронзов медал в мъжката щафета. Българите завършиха на трета позиция и спечелиха първия медал за страната в..

публикувано на 22.09.18 в 08:00

Extreme Fest SOFIA 2018: Преоткрий себе си!

Имаш нужда да отпуснеш за малко юздите на всекидневието, да презаредиш батериите с нещо непознато, неизпитано? Или по принцип живееш на макс и те влече екстремното? Грабвай спортния екип и доброто настроение и сподели емоцията на Extreme Fest в..

публикувано на 20.09.18 в 11:36

Манията 5kmrun завладя България

Всяка събота – през лятото в 9, а през зимата в 10 часа, весела глъчка оглася някои от най-големите паркове в страната. Пъстра тълпа се подготвя за поредната глътка въздух и положителен заряд на старта на 5kmrun – безплатна инициатива за 5 километра..

публикувано на 12.09.18 в 08:40

Световният шампион по бразилско жиу житцу Николай Николов за спорта и вкуса на победата

В края на август в Лас Вегас Николай Николов завоюва първата за България световна титла в бразилското жиу житцу на IBJJF (International Brazilian Jiu Jutsu Federation). Много съм доволен от състезанието. Наистина голям личен успех..

публикувано на 10.09.18 в 11:33

„Мистерия” от Пазарджик стана световен шампион по мажоретен спорт

Българските момичета от мажоретния състав „Мистерия“ от гр. Пазарджик се класираха на първо място на Световното първенство по мажоретен спорт, проведено в Прага. Българките се пребориха за първото място с едни от най-добрите отбори от Чехия, Русия,..

публикувано на 01.09.18 в 08:15

На старт за велопредизвикателството „Дунав Ултра 2018“

На 7 септември стартира поредното велосипедно предизвикателство „Дунав Ултра“, участниците в което ще преминат 670 км по северната граница на България. Началото ще бъде дадено при Стамбол капия – главната порта на калето на Видин. Оттам..

публикувано на 27.08.18 в 09:57

300 килограма благородни метали и бронз за Световното първенство по художествена гимнастика

Благородният метал за Световното първенство по художествена гимнастика (10-16 септември) вече е в България. Това са 300 килограма злато, сребро и бронз във формата на медали, които ще бъдат раздадени на победителите в състезанието. За почитателите на..

публикувано на 25.08.18 в 08:00