Виртуалните разходки - туризъм по време на COVID-19

Все повече компании избират виртуалните турове, за да ни представят своите дейности и бизнессгради. Но многобройни туристически забележителности от България, Европа и света също могат да грабнат вниманието ни от дома – достатъчно е да въведем само..

публикувано на 26.03.20 в 10:29

Орешечката църква „Св. Георги” − чудна дестинация за поклоннически туризъм

Mакар и със скромна осанка, църквата “Св. Георги” в белоградчишкото село Орешец вече два века обгръща със светлина всеки, пристъпил прага й. От стените и купола на храма лицата на светците греят в ярки цветове, сякаш художникът е пренесъл..

публикувано на 21.03.20 в 08:15

Античната крепост Туида в Сливен „живее“ според ритъма и потребностите на съвременния човек

„На път към морето прекарахме един чудесен ден в Сливен - градът на стоте войводи. Едно от най-интересните места, които посетихме беше късноантичната и средновековна крепост Туида“ – така би започнал разказа си турист, посетил Сливен и попаднал..

публикувано на 20.03.20 в 11:44

Виртуален гид води туристите в Археологическия музей на Хисаря

Град Хисаря е целогодишен курорт. Това се дължи на добрия климат, минералните лековити извори и археологическите обекти, които са много и добре консервирани. Тук може да се видят най-добре запазената крепостна стена в Европа и римски терми,..

публикувано на 12.03.20 в 12:22

Чешма на щастието тече край софийско село

Недалеч от село Боснек, отстоящо на 40 км. от столицата, тече чудотворен извор, в чиито води хората търсят целение и утеха. Той е известен и като “Чешма на щастието”, след като през 17-и век османският пътеписец Евлия Челеби му дал това име...

публикувано на 07.03.20 в 08:10

България представи в Германия възможностите си за здравен туризъм

На събитие под надслов „Здравен туризъм в България“, страната ни представи възможностите си за здравен туризъм в Берлин . През септември 2019 г. бе постигната договореностгерманските граждани, които са здравноосигурени в една от касите-членки на Съюза..

публикувано на 06.03.20 в 11:12

„Зеленото сърце на България“ става запазена марка на Чепеларе

Планинският курорт Чепеларе вече ще се представя като целогодишна туристическа дестинация със запазената марка „Зеленото сърце на България“. „Зеленото сърце на България“, съчетава в себе си прекрасните условия за климатолечение с различните..

публикувано на 01.03.20 в 08:15

Автентичен и колоритен, Разлог привлича с празничния си дух и местната кухня

Само на 6 км от най-посещавания български курорт през зимата – Банско, се намира град Разлог. Разположено на границата между три планини - Рила, Пирин и Родопите, градчето представлява спокойно място за отдих през цялата година. Туристите обичат..

публикувано на 28.02.20 в 12:12

Туристическата индустрия се нуждае от устойчиви стандарти и продукти, които да връщат туристите у нас

Черноморските и планинските курорти в България са предпочитани дестинации за туристи както от съседните балкански държави, така и от страните-членки на ЕС. За да се запази тази тенденция обаче, у нас са необходими промени както в отношението към..

публикувано на 18.02.20 в 11:56

На изложение в София Гърция набляга на поклонническия туризъм

Заместник министърът на вътрешните работи на Гърция Теодорос Караоглу откри гръцкия щанд на традиционното Международно изложение „Ваканция и СПА“ в София. Тези, които го посетят до 16 февруари, могат да опитат локум със смола от мастихово дърво и вино..

публикувано на 14.02.20 в 10:55