Eмисия новини
от 19.00 часа

Резултати : автор Bozhidar Janev

Diagnostikimi i hershëm i fëmijëve autistë ndihmon për zhvillimin e tyre

Gjatë javës së kaluar specialistë nga Spitali Universitar Bullgar “Aleksandrovska” dhe Klinika e psikiatrisë së fëmijëve “Shën Nikolla” shpallën rezultatet nga projekti “Zhvillimi i programeve efektive për një diagnostikim të hershëm të fëmijëve..

03.05.17 09:25 |

Çfarë do të thotë të jesh gazetar ekstrem?

Në fund të vitit 2016 bashkia Svoge u drejtoi sfidë atyre gazetarëve, të cilët dëshirojnë të jenë reporterë ekstremë. Kjo ftesë ka të bëjë me një projekt, sipas të cilit në të ardhmen e afërt bashkia duhet të shndërrohet në “Kryeqytet të sporteve..

12.04.17 14:59 |

Shikim në të kaluarën me ekspozitën “Sofja në agimin e lirisë”

Si dukej qendra e Sofjes, çfarë ishte e përditshmja e banorëve dhe si ata jetuan në kohën pas Çlirimit të Bullgarisë nga zgjedha turke? Pikërisht këtë prezanton ekspozita “Sofja në agimin e lirisë”. Ajo u organizua nga Muzeu Historik i kryeqytetit dhe..

17.03.17 16:35 |

Veroret bullgare. Mirupafshim!

Më 1 mars sipas traditës bullgarët zbukurohen me verore (martenica) në ngjyrat të bardh e të kuqe dhe i urojnë vetes shëndet dhe begati me ardhjen e pranverës. Kjo traditë daton që nga koha e riteve trake të lidhura me kultet bujqësore ndaj natyrës. E..

01.03.17 10:42 |

“Tërnovo RUNs” vrapon për shëndet

Të jesh shëndosh gjatë tërë vitit, ky është misioni i Kalin Vasilevit, organizatori i “Tërnovo RUNs” – një lëvizje që fiton popullaritet gjithnjë e më të madh te ne. Ajo ka qëllim të krijojë një mjedisi aktiv, social dhe shëndetësor në Veliko..

27.02.17 11:24 |

Pretendenti bullgar për “Pemë Evropiane të vitit 2017”

Sot do tu tregojmë për Lisin e Nasalevos. Një pemë në moshën mbi 60 vjeçare e cila ka fshehur në vetvete një histori shekullore. E rritur afër kishës “Shën Mëria” në fshatin Nasalevci, bashkia e qytetit Trën, legjendat për të tregojnë se, është..

24.02.17 10:55 |

Bullgaria është një destinacion prijës i verës

Sipas traditës së vjetër, sot bullgarët festojnë Trifon Zarezan, ose Ditën e vreshtarit dhe të prodhuesit të verës. Në këtë mënyrë shënohet fundi i dimrit dhe fillimi i krasitjes së vreshtave. Kjo festë ka rrënjë të lashta pagane dhe daton nga koha,..

14.02.17 12:30 |
“Shelgjet e marsit”, Ferdo Kovaçeviç

Amaneti i harruar i piktorëve sllavë të jugut

Galeria kombëtare “Kvadrat 500” paraqes për herë të parë tërë koleksionin nga 26 vepra të autorëve nga Kroacia, Serbia dhe Sllovenia, të cilët para 110 vitesh u prezantuan në ekspozitën e Lidhjes së Piktorëve Sllavë të Jugut “Lada”. Me ide të skulptorit..

11.02.17 10:15 |

Ta zgjedhësh Bullgarinë

Nuk është e vështirë të shikosh gjërat e mira në atdheun tënd. Por kur gjendesh nga ana tjetër, do të përbëjë një sfidë e madhe të nisesh drejt një shteti krejtësisht të panjohur. Më lehtë do të kuptojmë se cila është ajo gjë e cila i motivon të huajt..

09.02.17 09:15 |

Të fshehtat e trashëgimisë teknike bullgare

Sot do të bëjmë një shëtitje në sallat e Muzeut Politeknik Kombëtar. Qëllimi i tij kryesor është prezantimi në mënyrë interesante i trashëgimisë teknike dhe shkencore bullgare. Është një vend, ku mund të mësohet shumë për zhvillimin e teknikës. Në..

27.01.17 11:10 |
Всички новини: днес | вчера