Eмисия новини
от 08.00 часа

Në Bllagoevgrad është konfirmuar nëpunësi i pare i BNR-së me Covid-19

117 janë rastet e reja me koronavirus në vend gjatë 24 orëve të fundit. Testimet e bëra janë 1360. Numri i përbashkët i të infektuarve nga fillimi i pandemisë arriti 3872 veta, tregon Portali Informativ Kombëtar. Në krahasim me situatën e djeshme..

21.06.20 10:07 |

Sipas bullgarëve lajmet e BNR-së janë më të besueshmet

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) është media, në të cilën bullgarët kanë besim më të madh, tregon raporti për vitin 2020 i Institutit për studimin e gazetarisë “Reuters” pranë një nga universitetet e Oksfordit. Mediat publike në Bullgari BNR dhe..

16.06.20 11:20 |

Radio-konkursi pranveror shpalli fituesit

Hayes & Y janë fituesit në konkursin “Pranvera 2020” të Radios Kombëtare Bullgare. Kënga e tyre “Call the Police” fitoi çmimin e madh – pjesëmarrje në festivalin “Eurosonic 2021” në Groningen të Vendeve të Ulëta. Mbajtësi i çmimit special..

09.06.20 21:11 |
Kuvendi Popullor

Parlamenti do të diskutojë amendamente në Ligjin për radon dhe televizionin

Komisioni parlamentar për kulturën dhe mediat do të diskutojë në mbledhjen e vet të sotme dy projekte për ndryshime në Ligjin për Radion dhe Televizionin, të parashtruara nga deputetët e koalicionit “Patriotët e Bashkuar”.   Sipas njërit prej..

28.05.20 07:48 |

BNR përkrahu fushatën për grumbullimin e mjeteve për spitalin “Aleksandrovska”

Organizatorët e fushatës “Bullgaria për Bullgarinë” i dërguan një letër falënderimi Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për “përkrahjen e shpejtë dhe kategorike”. “Me ndihmën tuaj për disa orë u grumbulluan mjetet për blerjen e aparateve të frymëmarrjes për..

24.03.20 13:41 |

BNR fillon fushatë për solidaritet në kushtet e epidemisë

Radioja Kombëtare Bullgare (BNR) fillon fushatë për përkrahje emocionale në kushtet e gjendjes së jashtëzakonshme. Qëllimi është që njerëzit e izoluar të inkurajohen njëri tjetrin për të respektuar rregullat e vendosura për shkak të koronavirusit. Ideja..

18.03.20 19:30 |

Deputetët rekomanduan ndryshime legjislative për përmirësimin e punës së BNR-së

Kuvendi Popullor miratoi variantin përfundimtar të raportit të komisionit të përkohshëm për sqarimin e fakteve rreth ndërprerjes pa precedent të sinjalit të programit qendror të radios Kombëtare Bullgare (BNR) – “Horizont” për rreth 5 orësh më..

05.03.20 16:58 |

Radio Bullgaria mbush 84 vjeç

Radio Bullgaria lindi më 16 shkurt 1936 – vetëm 13 muaj pasi radio-transmetimi në Bullgari u bë pronë shtetërore, ndërsa radioja bullgare, atëherë me emrin Radio Sofja, startoi zyrtarisht veprimtarinë e vet. Kjo ndodhi ditën e diel, kur me ndihmën..

16.02.20 08:35 |
Drejtori i ri i BNR-së Andon Balltakov

“Radio Bullgaria” do t’i rivendosë transmetimet audio

“Radio Bullgaria” duhet të rivendosë transmetimet me zë, me ekipin do të punojmë për krijimin e konceptit më të mirë në këtë drejtim”. Këtë e tha në intervistën e parë të dhënë për “Radio Bullgarinë” drejtori i ri i përgjithshëm i Radios Kombëtare..

14.02.20 19:54 |

Drejtori i ri i BNR-së Andon Balltakov: “Besoj në të mirën e njeriut”

Pas një sërë tronditjesh për shkak të krizës në menaxhimin e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për drejtor të përgjithshëm të medias u zgjodh Andon Balltakov. Hapat e parë në karrierën gazetareske ai i ka bërë pikërisht në Radio Bullgarinë, ndërsa puna e..

14.02.20 16:08 |
Всички новини: днес | вчера