Eмисия новини
от 13.00 часа

Gent Cakaj e falënderoi Ekaterina Zaharievën për ndihmën në luftimin e Covid-19

Ministri në detyrë për Evropën dhe Punët e Jashtme Gent Cakaj e falënderoi në Facebook Ministren e Jashtme të Bullgarisë Ekaterina Zaharieva për ndihëm në luftimin e Covid-19: Me angazhimin personal të Zëvendëskryeministres dhe Ministres së Punëve..

03.06.20 13:37 |

U realizua synimi bullgar që Ballkani të jetë prioritet për BE-në

Ballkani është kufiri i jashtëm i BE-së dhe ai është pjesë e pandarë e Evropës. Në krizën me pandeminë BE-ja u dha ndihmë shteteve ballkanike, tha ministrja e jashtme bullgare Ekaterina Zaharieva. Synimi bullgarë që tema për Ballkanin të mbetet në..

02.06.20 11:38 |

Bulgaria's priority for the Balkans is already a lasting EU priority

The Balkans are part of us, of Europe, they arе EU's external borders. What the EU has shown in the pandemic crisis is that it has given the largest amount of help to these countries, said Bulgarian Foreign Minister Ekaterina Zaharieva.  Our..

02.06.20 11:36 |
Foreign Minister Ekaterina Zaharieva

Free movement in EU expected to be resumed after June 15

We expect a full recovery of free movement in the European Union, Bulgaria's Foreign Minister Ekaterina Zaharieva has announced. The gradual recovery began first with neighbouring countries, then with countries with a similar epidemic situation . I hope..

02.06.20 10:16 |
Ekaterina Zaharieva

Pas 15 qershorit pritet lëvizja në BE të rivendoset

Pritet që pas 15 qershorit lëvizja në BE të rivendoset plotësisht, pasi ajo u rivendos me shtetet fqinje dhe me ato që kanë situata të ngjashme epidemiologjike. Këtë e tha ministrja e jashtme Ekaterina Zaharieva. Pasi u vendos që 85 për qind nga mjetet..

02.06.20 10:07 |
Bulgaria's FM Ekaterina Zaharieva and Serbia's FM Ivica Dacic

Foreign ministers of Bulgaria and Serbia discuss the pandemic

The Foreign Ministers of Bulgaria and Serbia, Ekaterina Zaharieva and Ivica Dacic, have held a telephone conversation. The two ministers, who are also deputy prime ministers of their countries, found that due to timely measures, the epidemiological..

31.05.20 10:03 |
Ekaterina Zaharieva dhe Ivica Daçiç

Ministrat e punëve të jashtme të Bullgarisë dhe Serbisë biseduan për pandeminë

Ministrat e punëve të jashtme të Bullgarisë, Ekaterina Zaharieva, dhe të Serbisë, Ivica Daçiç, zhvilluan bisedë telefonike. Dy ministrat, të cilët janë dhe zv.kryeministra, konstatuan se falë masave parandaluese të ndërmarra në kohën e duhur..

31.05.20 09:49 |
Ekaterina Zaharieva

Ka mundësi që nga 15 qershori të rivendoset lëvizja në kuadrin e BE-së

Ka mundësi që në përputhje me specifikën e çdo shteti, nga 15 qershori të rivendoset lëvizja në kuadrin e BE-së dhe me shtetet fqinje, të cilët janë me rrezik të ngjashëm epidemiologjik. Këtë e tha zëvendës kryeministrja dhe ministre e punëve të..

27.05.20 16:57 |

Ekaterina Zaharieva congratulates Bulgarians around the world for safeguarding their language and culture

Deputy Prime Minister and Minister of Foreign Affairs Ekaterina Zaharieva, Minister of Culture Boil Banov and Minister of Education and Science Krasimir Valchev congratulated Bulgarians living around the world on the occasion of 24 May ...

24.05.20 15:04 |
Ekaterina Zaharieva

Ministrja e Jashtme Ekaterina Zaharieva përshëndeti bullgarët në botë se e ruajnë gjuhën dhe kulturën e tyre

Zëvendëskryeministrja dhe Ministre e Punëve të Jashtme Ekaterina Zaharieva, Ministri i Kulturës Boill Banov dhe Ministri i Arsimit dhe Shkencës Krasimir Vëllçev përshëndetën bullgarët në botë me rastin e 24 majit. “Ju falënderojmë se i ruani gjuhën,..

24.05.20 15:02 |
Всички новини: днес | вчера