Eмисия новини
от 07.00 часа

Qendrat kulturore bullgare në Evropë do të transmetojnë muzikën e BNR-së më 24 maj

Muzikë bullgare në interpretim të orkestrave të Radios Kombëtare Bullgare do të transmetojnë njëkohësisht 11 institucione kulturore bullgare në Evropë me rastin e festës së kulturës bullgare 24 maj. Koncerti i posaçëm do të fillojë në orën 12.00..

22.05.20 20:16 |

BNR përkrahu fushatën për grumbullimin e mjeteve për spitalin “Aleksandrovska”

Organizatorët e fushatës “Bullgaria për Bullgarinë” i dërguan një letër falënderimi Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për “përkrahjen e shpejtë dhe kategorike”. “Me ndihmën tuaj për disa orë u grumbulluan mjetet për blerjen e aparateve të frymëmarrjes për..

24.03.20 13:41 |

Deputetët rekomanduan ndryshime legjislative për përmirësimin e punës së BNR-së

Kuvendi Popullor miratoi variantin përfundimtar të raportit të komisionit të përkohshëm për sqarimin e fakteve rreth ndërprerjes pa precedent të sinjalit të programit qendror të radios Kombëtare Bullgare (BNR) – “Horizont” për rreth 5 orësh më..

05.03.20 16:58 |

Komisioni parlamentar është gati me raportin për ndalimin e sinjalit të Radios Kombëtare Bullgare vitin e kaluar

Ka indikacione, por nuk ka prova, se u ushtrua presion politik për ndalimin e sinjalit të programit qendror “Horizont” të Radios Kombëtare Bullgare për 5 orë në shtator të vitit 2019. Ky është konkluzioni kryesor në raportin e komisionit të përkohshëm..

20.02.20 18:54 |

Radio Bullgaria mbush 84 vjeç

Radio Bullgaria lindi më 16 shkurt 1936 – vetëm 13 muaj pasi radio-transmetimi në Bullgari u bë pronë shtetërore, ndërsa radioja bullgare, atëherë me emrin Radio Sofja, startoi zyrtarisht veprimtarinë e vet. Kjo ndodhi ditën e diel, kur me ndihmën..

16.02.20 08:35 |
Drejtori i ri i BNR-së Andon Balltakov

“Radio Bullgaria” do t’i rivendosë transmetimet audio

“Radio Bullgaria” duhet të rivendosë transmetimet me zë, me ekipin do të punojmë për krijimin e konceptit më të mirë në këtë drejtim”. Këtë e tha në intervistën e parë të dhënë për “Radio Bullgarinë” drejtori i ri i përgjithshëm i Radios Kombëtare..

14.02.20 19:54 |

Drejtori i ri i BNR-së Andon Balltakov: “Besoj në të mirën e njeriut”

Pas një sërë tronditjesh për shkak të krizës në menaxhimin e Radios Kombëtare Bullgare (BNR) për drejtor të përgjithshëm të medias u zgjodh Andon Balltakov. Hapat e parë në karrierën gazetareske ai i ka bërë pikërisht në Radio Bullgarinë, ndërsa puna e..

14.02.20 16:08 |

Gazetari Martin Minkov mori çmimin “Sirak Skitnik” për vitin 2019

Në prag të D itës botërore të radios dhe të televizionit, Radioja Kombëtare Bullgare festoi jubileun e vet të 85-të dhe shpërndau çmimet e veta vjetore për gazetari. Ceremonia u zhvillua në studion numër 1 të Radios Kombëtare Bullgare në praninë e..

13.02.20 14:11 |

Radioja Kombëtare Bullgare gjendet në një themel të qëndrueshëm, i cili është vështirë të shkatërrohet

85 vjet pas themelimit të Radios Kombëtare Bullgare (BNR), historia e saj ende nuk është studiuar mirë dhe media jonë po vazhdon të befasojë. Këtë e ripohojnë faktet e reja dhe rrethanat e së kaluarës së këtij institucioni publik, të paraqitura në..

13.02.20 13:47 |

13 shkurti është Dita botërore e radios

Më 13 shkurt shënojmë ditën botërore të radios. Radioja është media më e arritshme në botë me më shumë përdorues, të cilët kanë arsim dhe status të ndryshëm social dhe ekonomik, moshë dhe gjini të ndryshme. Dita botërore e radios për herë të..

13.02.20 11:17 |
Всички новини: днес | вчера