Eмисия новини
от 21.00 часа

Stuhi shiu dhe përmbytje në Sofje

Mbi 750 janë sinjalet e marra për bulevardë, nënkalime, stacione të metrosë dhe automjete të përmbytura gjatë stuhisë së shiut natën e kaluar. Disa lagje mbetën pa korrent. Ky është bilanci i sotëm, pasi gjatë natës mbi kryeqytet kanë rënë 60 litra mbi..

07.07.20 12:40 |

Aksion i specializuar policor në Sofje: arrestuan një ish-punonjës të MPB-së

Në Sofje u zhvillua një operacion i specializuar i policisë dhe prokurorisë. Është ndaluar një ish-nëpunës i Ministrisë së Punëve të Brendshme, i cili vitet e fundit ka qenë rroje e biznesmenit Vasill Bozhkov. Afaristi i njohur si “bosi i lojërave të..

03.07.20 12:04 |

Sofja është në top 20 në një klasifikim prestigjioz evropian

Sofja është në top 20 të qyteteve më perspektivë për investime, teknologji, inovacione, startup në Evropë. Kryeqyteti bullgar është në vendin e 20 nga 76 qytete gjithsej në klasifikimin Tech Cities of the Future. Në vlerësim u evidentuan tërheqja e..

29.06.20 12:04 |

“Itineraret letrare”: në gjurmët e autorëve të shquar bullgarë

Projekti i fondacionit “Lexo Sofjen” prezanton histori për shkrimtarë, poetë, teorikë dhe historianë të letërsisë në shëtitjet, të cilat prezantojnë jetën letrare të kryeqytetit nga e kaluara deri tani. Një pjesë prej programit është e përshtatshme..

28.06.20 06:25 |

Kryetarja e Bashkisë së Sofjes: Nuk duhet të ketë shtrëngim të masave kundër Covid-19 në kryeqytet

“Infektimi me koronavirus në Sofje tashmë përhapet në mënyrë difuze dhe jo në vatra të veçanta”, tha Kryetarja e Bashkisë së Sofjes Jordanka Fandëkova. Mirëpo, sipas saj “nuk duhet të ketë forcim të masave kundër përhapjes së epidemisë nga Covid-19..

26.06.20 16:32 |
Donço Barballov

Nuk do të mbyllin Bashkinë e Kryeqytetit për shkak të këshilltarëve të infektuar bashkiakë

Godina kryesore e Bashkisë së Sofjes nuk do të mbyllet për shkak të këshilltarëve bashkiakë, të cilët janë të sëmurë nga Covid-19, tha për Radion Kombëtare Bullgare Zv. Kryetari i Bashkisë Donço Barballov. Ai shpjegoi se në çdo 4 orë gjatë ditës së..

23.06.20 15:29 |

Inaugurojnë autokinema të re dhe teatër të ri fëmijësh në Sofje

Në çatinë e njërës prej qendrave tregtare në Sofje hapin autokinema dhe teatër fëmijësh. Në vazhdim të dy javëve çdo të premte, të shtunë dhe të diel do të ketë nga dy projektime të filmave më të rinj bullgarë. Ndër tyre janë “18 për qind..

21.06.20 03:25 |

Rritja e popullsisë në rrethin e Kërxhalit është më e lartë sesa në Sofje

Rrethi i Kërxhalit është përpara Sofjes, Bullgari Jugore, për nga rritja mekanike e popullsisë. Këtë e tregon një studim i Institutit të Ekonomisë së Tregut. Rritja mekanike pasqyron migracionin e njerëzve – popullimi minus shpërnguljen –..

13.06.20 16:06 |
Vizioni për Sofjen

Sofja do të bëhet gjithnjë e më komode për njerëzit

Kryetarja e baskisë së kryeqytetit Jordanka Fandëkova do të parashtrojë për diskutim në Këshillin Bashkiak të Kryeqytetit “Vizionin afatgjatë për zhvillimin e Sofjes deri në vitin 2050”. Qëllimi i administratës është ta bëjë qytetin sa më të gjelbër,..

02.06.20 16:45 |

Sofja është qyteti më i mirë për startup në Ballkan

Sofja është në vendin e 25-të si startup ekosistema në Evropë. Në klasifikimin vjetor Startup Ecosystem Report të StartupBlink kryeqyteti bullgar është në vendin e 86-të ndër 1000 qytetet më të zhvilluara në botë. Para Sofjes radhiten Frankfurt në Majn,..

28.05.20 15:54 |
Всички новини: днес | вчера