Eмисия новини
от часа

Një tempull në Stara Pllanina, i ndërtuar me "gurë të lumtur"

Aty ku ngrihen Shkëmbinjtë e Parajsës (“Rajskite Skali”) dhe mund ta prekësh qiellin me dorë, kanë fluturuar shumë shpirtra. Dhe sikurse Zoti i kap dhe i shpie me dorë të zgjedhurit, të cilët do t’i sjellë vetë në këtë rrugë të shkurtër. “Dimri merr,..

26.07.20 07:00 |

Përulemi para trimërisë së heronjve kombëtarë Haxhi Dimitër dhe Stefan Karaxha

Në majën Haxhi Dimitër e njohur edhe si Buzluxha në rajonin qendror të malit Stara Pllanina, shënuan përvjetorin e 152-të të trimërisë së çetës së luftëtarëve për pavarësinëkombëtare Haxhi Dimitër dhe Stefan Karaxha.Në lidhje mepërvjetorin e të dy..

18.07.20 12:43 |
Bozhidar Antonov në kepin Emine, shtator 2018

Rekord i ri: ngjitja e tri majave më të larta të maleve Rila, Pirin dhe Stara Pllanina për 26 orë

Vrapuesi i ultra-maratoneve Bozhidar Antonov përsëri befason me arritjen e tij të fundit – ngjitja radhazi e tri majave më të larta të maleve Rila, Pirin dhe Stara Pllanina. Në këtë sfidë ai përdorte biçikletë në vendet ku nuk vraponte. Dëshira e..

03.07.20 12:39 |

Stimul jotradicional për prodhuesit e ushqimeve në bashkinë Vrëbnica

Në Vrëbnica do të krijojnë një restorant që do të ofrojë kuzhinë “gourmet”. Qëllimi është që të sigurohet treg për prodhuesit vendas dhe të tërhiqet vëmendja e turistëve. Banuesit e qytezës së vogël në malin Stara Pllanina krenohen me traditat kulinare që..

25.05.20 06:50 |

I vetëm në rrugën “Kom-Emine”

Një biçikletë e bukur, ushqim, hamak dhe çantë – për këtë ka nevojë njeriu, i cili ka në plan të ndërmarrë një shëtitje të gjatë në mal. Kjo që mbetet e padukshme janë entuziazmi i madh, kureshtja dhe dashuria ndaj malit . E gjithë kjo i ka..

10.05.20 07:00 |
Ljubomir Pallakarçev

66 vjeçari Ljubomir Pallakarçev kaloi për 21 ditë kreshmën e malit Stara Pllanina

66 vjeçari Ljubomir Pallakarçev kaloi në kushte të rënda dimërore itinerarin më të gjatë të markuar turistik në Bullgari – Kom-Emine. Itinerari fillon afër kufirit me Serbinë dhe mbaron tek kepi Emine në bregun e Detit të Zi, duke kaluar përmes kreshmës..

10.02.20 13:25 |

Buzë malit Stara Pllanina afër fshatit Eleshnica

Mundësitë për shëtitje të këndshme në krahinat rreth Sofjes janë shumë, si për të turistët e huaj, ashtu dhe për ata fillestarë. Një prej itinerareve interesante për turistët pa përvojë është në rajonin e fshatit Eleshnica. Mund të udhëtoni me autobus..

30.04.17 12:15 |
Всички новини: днес | вчера